Musk: "Ας έρθουν να με συλλάβουν"

Ο Elon Musk τράβηξε στα άκρα το σχοινί στη κόντρα του με την κομητεία της Alameda, όσον αφορά το μείζον θέμα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου της Tesla στην California

  • -
  • -

Η πανδημία του κορονοϊού και το lockdown στις ΗΠΑ, ήταν απολύτως λογικό πως θα προκαλέσει κλυδωνισμούς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η σταδιακή άρση των μέτρων σε συγκεκριμένες πολιτείες και κομητείες είναι δεδομένη, με αρκετές επιχειρήσεις να πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση. Μία από αυτές ήταν και η Tesla, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα την έντονη διαμάχη του Elon Musk με την κομητεία της Alameda.

Οι φορείς της κομητείας απαγόρευσαν στην Tesla να επαναλειτουργήσει και ο Musk απείλησε να μεταφέρει το εργοστάσιο και τη γραμμή παραγωγής από το Freemont. Όταν η κομητεία της Alameda έδειξε να μην… «ιδρώνει το αυτί της», ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αντέδρασε έντονα, λέγοντας ότι το εργοστάσιο θα επαναλειτουργήσει κανονικά και πως ο ίδιος θα βρίσκεται πρώτος στη γραμμή παραγωγής, υποστηρίζοντας ότι αν έρθουν να συλλάβουν κάποιον, αυτός θα είναι ο ίδιος!

Εν συνεχεία η Tesla κατέθεσε αγωγή ενάντια στην κομητεία, αναφέροντας ότι η απόφαση της είναι αντισυνταγματική. Η αντίδραση της Alameda ήταν άμεση, δηλώνοντας πως πλέον βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Tesla, σχεδιάζοντας ένα πλάνο που θα τις επιτρέψει να επιστρέψει σε πλήρη λειτουργία.
Ένα στοιχείο που βοήθησε στην εξομάλυνση της κατάστασης, ήταν η υποστήριξη που είχε ο Musk από την κυβέρνηση Trump, η οποία άσκησε σημαντικές πιέσεις στην πολιτεία της California. Με δεδομένο ότι η Tesla αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους Κατασκευαστές στην California, απασχολώντας χιλιάδες κόσμο, η προτροπή ήταν να βρεθεί η κατάλληλη φόρμουλα ανάμεσα στις δύο πλευρές.
Ο Κυβερνήτης της πολιτείας ανέλαβε ρόλο πυροσβέστη και ουσιαστικά η κομητεία της Alameda θα επιτρέψει στον Elon Musk και την Tesla να επαναλειτουργήσουν, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι ήδη υπάρχει σταδιακή άρση των μέτρων και επαναλειτουργία συγκεκριμένων επιχειρήσεων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...