Απελευθέρωση μετακινήσεων από νομό σε νομό: Ραγδαία άνοδος στις διελεύσεις από τα διόδια

Τι δείχνουν τα στοιχεία από την Αθηνών-Λαμίας και την Αθηνών-Πατρών

  • -
  • -

Η άρση στην απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό, τα ξημερώματα της Δευτέρας 18 Μαΐου, επέφερε σημαντική αύξηση της κυκλοφορίας των οχημάτων στις εθνικές οδούς. Κάτι που καταγράφεται από τα επίσημα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το GOCAR, από τα γραφεία Τύπου της Νέας Οδού και της Ολυμπίας Οδού.


Αθηνών-Λαμίας

Οι διελεύσεις από τα μεσάνυχτα έως τις 12 το μεσημέρι στο σταθμό των Αφιδνών, στο ρεύμα εξόδου, είναι αυξημένες κατά 111% σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, 11 Μαΐου. Στο ρεύμα εισόδου η αύξηση είναι 51%. Βέβαια ο σταθμός στις Αφίνδες δεν είναι τόσο αντιπροσωπευτικός, καθώς εξυπηρετεί και τοπικές μετακινήσεις, εντός Αττικής.

Στο σταθμό διοδίων της Θήβας, όπου τα στοιχεία είναι πιο αντιπροσωπευτικά, η αύξηση των διελεύσεων στο ρεύμα προς Λαμία είναι 342% και προς την Αθήνα 96%!


Αθηνών-Πατρών

Με βάση τα στοιχεία έως τις 2 μμ, η αύξηση της κίνησης σε όλη την Ολυμπία Οδό είναι 172%, σε σχέση με την προηγούμενη Δευτέρα, και κατά 46% σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα πέρυσι.


Ιόνια Οδός
Στην Ιόνια Οδό που συνδέει το Αντίρριο με τα Ιωάννινα, η αύξηση κυκλοφορίας σε σχέση με τη Δευτέρα 11 Μαΐου, είναι 160%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...