"Πόνος ψυχής" για μία σπάνια Ferrari 512 BBi

Έξω από ένα γκαράζ, σε άθλια κατάσταση, ένας Βρετανός αφήνει μία σπάνια Ferrari 512 Berlinetta Boxer να… σαπίζει

  • -
  • -

Η Ferrari 512 BB, ή ακόμα καλύτερα η Berlinetta Boxer, παρουσιάστηκε το 1974 και ουσιαστικά αντικατέστησε την γνωστή Daytona. Παράχθηκε για μία δεκαετία μέχρι και το 1984, όταν και αντικαταστάθηκε από την Testarossa. Για πολλούς θεωρείται η τελευταία Ferrari… «παλιάς κοπής», έχοντας αποκτήσει σήμερα συλλεκτική αξία. Μία από τις πλέον σπάνιες εκδοχές είναι αυτή με τον κωδικό BBi, η οποία και παρουσιάστηκε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το 1981 και αποτέλεσε την τελευταία πριν την αντικατάσταση της. Το BB της Berlinetta Boxer συνοδευόταν από το «i», το οποίο μαρτυρούσε το διαφοροποιημένο σύστημα ψεκασμού που έφερε την υπογραφή της Bosch.

Συνολικά, λίγες περισσότερες από 512 BBi κατασκευάστηκαν, εκ των οποίων μόλις οι 42 ήταν δεξιοτίμονες! Μια από αυτές, εντόπισε ο γνωστός Youtuber Ratarossa, γνωστός μας από την ιστορία με την Ferrari F40 του γιου του Sadam Husein. Ο Ratarossa βρήκε την πολύ σπάνια λόγω του λευκού χρώματος 512 BBi, να σαπίζει κάτω από τον ήλιο. Η κατάσταση της ήταν πραγματικά πολύ κακή, με τον ιδιοκτήτη να μην την έχει μετακινήσει για περισσότερα από 12 χρόνια. Με μόλις 10.330 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, η σπάνια Ferrari έχει πιάσει μούχλα στα περισσότερα σημεία και πραγματικά έχει αφεθεί να σαπίσει. Σημειώστε, ότι μία αντίστοιχη έκδοση της 512, με περισσότερα χιλιόμετρα, όχι δεξιοτίμονη και ούτε λευκή, πωλήθηκε πέρσι αντί 423.000 δολαρίων! Στοιχείο που μαρτυρά την τιμή στην οποία θα μπορούσε να πωληθεί η συγκεκριμένη BBi.

Ο Ratarossa προσπάθησε να πείσει τον ιδιοκτήτη να του την πουλήσει, αλλά ο ίδιος είναι ανένδοτος, υποστηρίζοντας ότι δεν την αποχωρίζεται για κανέναν λόγο. Κρίμα, γιατί δεν δείχνει διατεθειμένος να την φροντίσει όπως της αρμόζει, και μάλλον θα παραμείνει στο ίδιο σημείο παρατημένη να σαπίζει…

 

Πηγή: Ratarossa

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...