Η χαμένη Ferrari F40 του γιου του Sadam Hussein

Κι όμως! Πρόκειται για την F40 του Uday Hussein, η οποία βρισκόταν εγκαταλελειμμένη στο Ιράκ

  • -
  • -

Ο Uday Hussein ήταν ο γιος του δικτάτορα του Ιράκ, Sadam Hussein, και μία από τις μεγαλύτερες αδυναμίες του ήταν τα αυτοκίνητα. Οι φήμες αναφέρουν ότι είχε προσλάβει υπαλλήλους, οι οποίοι και αναζητούσαν συλλεκτικά μοντέλα στον κόσμο τα οποία στη συνέχεια πρόσθετε στη συλλογή του. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Uday Hussein είχε φτάσει κάποια στιγμή να έχει αποκτήσει περισσότερα από 1.000 αυτοκίνητα!
Όπως αναφέρουν οι Times, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εισέβαλαν στο Ιράκ, ο Uday έδωσε εντολή στο στρατό να τα κάψει όλα, για να μην πέσουν στα χέρια των εχθρών του. Όμως, πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα από τα πιο ιδιαίτερα αυτοκίνητα που είχε στην κατοχή του, μία Ferrari F40, κατάφερε να γλιτώσει από τις φλόγες.



Ένας Youtuber, γνωστός ως Ratarossa, βρήκε εικόνες που αποδείκνυαν ότι το supercar της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας είχε γλιτώσει την πυρά! Σε αυτές, απεικονιζόταν σε διάφορες περιοχές του Ιράκ, σε άθλια κατάσταση και με πολλά από τα μηχανικά μέρη να λείπουν. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για την F40 του Uday Hussein, με τον νεαρό Youtuber να πραγματοποιεί μία τεράστια έρευνα μέσω διαδικτύου για να την εντοπίσει.



Και όπως αποδείχθηκε υπήρξε ακόμα ένας φίλος της αυτοκίνησης ο οποίος είχε θέσει τον ίδιο στόχο, ταξιδεύοντας μάλιστα μέχρι το Ιράκ για να την βρει. Και πράγματι, η ταλαιπωρημένη F40 βρισκόταν το 2016 στην πόλη Erbil, πρωτεύουσα του Ιρακινού Κουρδιστάν. Η εικόνα της ήταν αυτή που βλέπετε στις φωτογραφίες και το κόστος για τον εκτελωνισμό, αλλά και για την αντικατάσταση των μηχανικών μερών αποτελούσαν οικονομικό εφιάλτη. Σήμερα, η F40 του Udey Hussein ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος της έδωσε και πάλι ζωή, την ώρα που πλέον φυλάσσεται σε γκαράζ και όχι στην άκρη του δρόμου. Παραμένει σε κακή κατάσταση, αλλά με μόλις 3.700 χιλιόμετρα στο οδόμετρο μοιάζει λογικό το ποσό των 1.150.000 εκατομμυρίων δολαρίων που ζητάει ο κάτοχος της για να την πουλήσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...