H Lamborghini Huracan EVO RWD αποκτά και έκδοση Spyder (video)

Η εκρηκτική Lamborghini Huracan EVO με την κίνηση να μεταδίδεται στο δρόμο μέσω των πίσω τροχών, απέκτησε και ανοικτή έκδοση

  • -
  • -

Πριν από μερικούς μήνες η Lamborghini είχε παρουσιάσει την έκδοση της Huracan EVO για τους πιο απαιτητικούς και παραδοσιακούς φίλους της αυτοκίνησης, με την κίνηση να μεταφέρεται στο δρόμο από τους πίσω τροχούς. Το ιταλικό εργοστάσιο προσφέρει πλέον το συγκεκριμένο σύστημα μετάδοσης και στην ανοικτή έκδοση της Huracan! Η ΕVO RWD Spyder θα προσφέρει την απόλαυση της οδήγησης χωρίς οροφή, συνδυάζοντας την με τη συναρπαστική εμπειρία πίσω από το τιμόνι ενός supercar με 610 ίππους στη διάθεση του οδηγού. Ο 10κύλινδρος κινητήρας της Lamborghini δεν έχει διαφοροποιήσεις σε σχέση με την κλειστή έκδοση αποδίδοντας 560 Nm ροπής, χαρίζοντας εκρηκτικές επιδόσεις και στην πισωκίνητη Huracan Spyder. Και για του λόγου το αληθές, τα 3,5 sec που απαιτούνται για τα πρώτα 100 km από στάση σε συνδυασμό με τα 324 km/h της τελικής ταχύτητας είναι αναμφίβολα νούμερα που ζαλίζουν…



Αναφορικά με το εντυπωσιακό αμάξωμα της ανοικτής έκδοσης, έχουν πραγματοποιηθεί μικρές, αλλά σημαντικές αλλαγές, όπως το νέο εμπρός splitter και τα πτερύγια στον εμπρός προφυλακτήρα. Ανασχεδιασμένος είναι και ο πίσω διαχύτης, στοχεύοντας στην καλύτερη ισορροπία του πισωκίνητου μοντέλου με την οροφή ανοικτή, αλλά και κλειστή.

Η ιδέα των 610 ίππων στους πίσω τροχούς, ακούγεται τρομακτική σε κάποιους. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η Lamborghini έχει εξελίξει το σύστημα ευστάθειας με σκοπό να προσφέρει ασφάλεια, αλλά και οδηγική απόλαυση. Το ειδικά ρυθμισμένo P-TCS Traction Control, προσφέρει τρία διαφορετικά προγράμματα μέσω του σχετικού κουμπιού στο τιμόνι. Με το Strada τα ηλεκτρονικά είναι σε πλήρη επιφυλακή και δεν επιτρέπουν το σπινάρισμα των πίσω τροχών προσφέροντας ασφάλεια σε κάθε είδους συνθήκες. Στο Sport Mode, το ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας επιτρέπει την πλαγιολίσθηση της Huracan, αλλά μέχρι μία συγκεκριμένη αγωνία. Όταν αυτή ανοίξει υπερβολικά, επεμβαίνει προοδευτικά επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγξει το αυτοκίνητο.



Και στο Corsa Mode βελτιστοποιεί την πρόσφυση της Huracan στην έξοδο της στροφής, προσφέροντας την μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα και το μέγιστο των δυναμικών της χαρακτηριστικών.

Η Huracan EVO RWD Spyder είναι κατασκευασμένη από αλουμίνιο και κάρμπον, με αποτέλεσμα να ζυγίζει μόλις 1.509 κιλά, προσφέροντας μία αναλογία κιλών ανά ίππο, της τάξεως του 2,47 kg/hp, την ώρα που η κατανομή του βάρους είναι μοιρασμένη 40/60 εμπρός/πίσω. Τέλος σημειώστε πως μαλακή οροφή της πισωκίνητης Huracan Spyder μπορεί να αποκαλυφθεί ή να κρυφτεί μόλις σε 17 δευτερόλεπτα, και μάλιστα ακόμα και αν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως και 50 km/h.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...