Πτώση 40% στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου τον Μάρτιο

Η μείωση των πωλήσεων αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη κατά τον Απρίλιο

  • -
  • -

Ο κλάδος του αυτοκινήτου είναι ένας από τους πιο έντονα πληγέντες από την πανδημία του κορονοϊού, όπως καταγράφεται από τις ταξινομήσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία ανάλυσης JATO Dynamics, οι πωλήσεις τον Μάρτιο υποχώρησαν κατά 39% (στα 5,55 εκατ. οχήματα), σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019.

Η πτώση είναι μεγαλύτερη και από την έναρξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τον Νοέμβριο του 2008 (-25%). Όπως αναφέρει ο αναλυτικής της JATO, Felipe Munoz, «η πτώση στις πωλήσεις δεν έχει να κάνει μόνο με τον περιορισμό στις μετακινήσεις, αλλά οφείλεται και στην αβεβαιότητα του καταναλωτικού κοινού σχετικά με το μέλλον».

Όλα δείχνουν ότι τα στοιχεία του Απριλίου θα δείξουν μεγαλύτερη πτώση των πωλήσεων, καθώς δισεκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο είχαν μπει σε καθεστώς καραντίνας.

Ειδικότερα στην Ευρώπη, ο Μάρτιος ήταν ο χειρότερος από πλευράς πωλήσεων των τελευταίων 38 ετών. Οι αναλυτικές υποστηρίζουν ότι σε αντίθεση με την Κίνα, η ανάκαμψη στην Ευρώπη θα είναι πιο αργή.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...