Έρημος δρόμος η Αττική Οδός στην καραντίνα

Πόσο υποχώρησε η κίνηση οχημάτων κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων

  • -
  • -

Κατά 70% μειώθηκε η κυκλοφορία οχημάτων στην Αττική Οδό, από την έναρξη περιορισμού στις μετακινήσεις (23 Μαρτίου) έως και τα τέλη Απριλίου. Αυτό ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης αναλυτών ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ελλάκτωρ, Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Σύμφωνα με το capital.gr, στη τηλεδιάσκεψη αναφέρθηκε ότι κατά τη χρήση του 2019 ο κυκλοφοριακός φόρτος ενισχύθηκε κατά 4,5%.

Συνολικά από την αρχή του 2020, ο συνολικός όγκος κίνησης στην Αττική Οδό έχει μειωθεί κατά περίπου 25%, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Την πρώτη μέρα σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, τη Δευτέρα 4 Μαΐου, η κυκλοφορία στην Αττική Οδό αυξήθηκε κατά 25.000 οχήματα, σε σχέση με τις 23 Μαρτίου (από 30.000 οχήματα σε 55.000 οχήματα). Πάντως η κυκλοφορία είναι χαμηλότερη σε ποσοστό 44%, σε σχέση με την αντίστοιχη ημέρα του 2019, οπότε είχαν καταγραφεί 100.000 διελεύσεις.

Σχετικά με το θέμα της αύξησης της τιμής των διοδίων που εκκρεμεί, ο κ. Καλλιτσάντσης είπε ότι έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην κυκλοφορία της Αττικής Οδού εξαιτίας της πανδημίας. «Δεν θέλουμε πάντως να αποθαρρύνουμε σε αυτή τη φάση τους χρήστες που μόλις ξεκινούν να επανέρχονται στον δρόμο με μία αύξηση της τιμής των διοδίων».

[Πηγή: capital.gr]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...