Δεν υπάρχουν όρια για τη σειρά Μ της BMW

Ο διευθύνων σύμβουλος της BMW M, Markus Flash, επιβεβαίωσε ότι τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας θα είναι κάθε φορά και ισχυρότερα

  • -
  • -

Το τμήμα Μ της BMW εκτός από αναγνώριση, τα τελευταία χρόνια γνωρίζει και σημαντική άνθηση. Την πενταετία που πέρασε τα μοντέλα που φέρουν το θρυλικό σήμα έχουν πληθύνει και το μέλλον αναμένεται ευοίωνο. Ο CEO της BMW M, Markus Flasch μίλησε για το σήμερα και το αύριο του τμήματος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Με σχεδόν τα μισά από τα μοντέλα της BMW που έχουν πωληθεί πέρσι να φέρουν το σήμα Μ, είτε πρόκειται για επίπεδο εξοπλισμού ή για τις δημιουργίες του Μ Division, αρκετοί αναρωτιούνται μήπως το «Μ» αρχίσει να χάνει την αίγλη του. Ο Flasch τόνισε ότι ποτέ το M Division δεν ήταν ανταγωνιστικό της BMW, αλλά ένα μέρος της που εκφράζει τη φιλοσοφία της εταιρείας για την οδηγική απόλαυση. Η Μ συμπληρώνει την BMW και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται, σύμφωνα με τον Flasch.



Τα τελευταία χρόνια, η M έχει μία αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 200%. Τα νούμερα μπορεί να είναι εξαιρετικά, αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο συγκρούεται με την στρατηγική της BMW σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της M υποστήριξε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιου είδους πρόβλημα και πως υφίσταται ισορροπία στη γκάμα της BMW, ενώ τα μοντέλα του M Division είναι πιο αποδοτικά από ποτέ. Κάτι που σημαίνει ότι δεν έχουν πρόβλημα με τα αυστηρά όρια εκπομπής ρύπων. Παράλληλα, όσον αφορά την ηλεκτροκίνηση και την υβριδική τεχνολογία στα μοντέλα της M ανέφερε: «Δεν θα μπλέξουμε ή θα κάνουμε συμβιβασμούς όσον αφορά τον ξεκάθαρο χαρακτήρα των μοντέλων μας. Μία τέτοιου είδους τεχνολογία θα πρέπει να είναι καλύτερη από αυτή που αντικαθιστά.»



Τέλος, όταν ρωτήθηκε αναφορικά με την ισχύ των κινητήρων, η οποία τα τελευταία χρόνια εκτοξεύεται, απάντησε χιουμοριστικά αναφέροντας ότι δεν έχουν κάνει κάποια συμφωνία για την ιπποδύναμη των μοντέλων. Στόχος της BMW M είναι να προσφέρει αυτοκίνητα με υψηλή τιμή ισχύος, αλλά προσιτά στην οδήγηση από όλους. «Η δύναμη δεν είναι τίποτα χωρίς τον έλεγχο. Σωστά; Αν κοιτάξετε 10 ή 15 χρόνια πίσω, μοντέλα με 625 ίππους θα έμοιαζαν τρομακτικά. Σήμερα, μπορείς να έχει μία M5 με αυτή την ισχύ και να πηγαίνεις βόλτα, να την χρησιμοποιείς στην καθημερινότητα σου και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όλα είναι θέμα προσαρμογής σε ένα πακέτο το οποίο θα είναι προσβάσιμο από όλους. Και στην M γνωρίζουμε τον τρόπο να το κάνουμε καλά. Για αυτό μην περιμένετε ότι θα υπάρχουν όρια στην ιπποδύναμη των μοντέλων μας» δήλωσε ο Flasch.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...