Προσιτό ηλεκτρικό Peugeot 208

Η Peugeot εξετάζει το σενάριο μίας φθηνότερης έκδοσης του e-208, με μικρότερη μπαταρία και χαμηλότερη αυτονομία, η οποία όμως δεν αναμένεται άμεσα

  • -
  • -

Όπως αποδεικνύουν πρόσφατες έρευνες, ο κόσμος αποκτά όλο και μεγαλύτερη οικειότητα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως η… αγωνία του καταναλωτικού κοινού για την αυτονομία που προσφέρουν μικραίνει, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για κατασκευές του είδους.

Όμως, αυτό που πρέπει να αντιμετωπίσουν πλέον οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι το κόστος κτήσης, αφού τα ηλεκτρικά μοντέλα δεν είναι ιδιαίτερα προσιτά. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, στην Peugeot εξετάζουν το σενάριο να προσφέρουν το e-208 με μία μπαταρία μικρότερης χωρητικότητας σε σχέση με αυτή των 50kWh που διατίθεται σήμερα.



Το να διατίθεται ένα μοντέλο με διαφορετικές μπαταρίες είναι κάτι που θα κάνει και η Volkswagen με το ID.3. Για τη γαλλική εταιρεία κάτι τέτοιο αρχικά θα κάνει την παραγωγή πιο περίπλοκη και θα αυξήσει το κόστος. Αλλά αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση, η Peugeot θα μπορούσε να κατασκευάσει μία εκδοχή των ηλεκτρικών 208 και 2008, με μικρότερη κατά 25% αυτονομία, αγγίζοντας τα 240 χλμ. Κάτι που φυσικά θα έχει και σημαντικό αντίκτυπο στο κόστος κτήσης του αυτοκινήτου. Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο, ένα τέτοιου είδους μοντέλο θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στα ηλεκτρικά Volkswagen e-up!, Skoda Citigo iV και Seat Mii electric.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...