Τριήμερο Πρωτομαγιάς: Τι ισχύει με τους περιορισμούς κυκλοφορίας και τα πρόστιμα

Πότε το πρόστιμο είναι 150 ευρώ, πότε 300 ευρώ και πότε αφαιρούνται οι πινακίδες

  • -
  • -

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, προ κορονοϊού δηλαδή, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς πολλοί θα σχεδίαζαν μία εκδρομή στην εξοχή, για μία ή περισσότερες ημέρες. Όμως πρόκειται για τις τελευταίες ημέρες όπου είναι σε πλήρη ισχύ οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Μην ξεχνάμε, ότι η άρση της υποχρεωτικής αποστολής sms ή κατοχής σχετικού εγγράφου αρχίζει τη Δευτέρα 4 Μαΐου και όχι νωρίτερα.

Πρόστιμο 150 ευρώ

Αφορά όσους μετακινούνται άσκοπα εντός της περιφερειακής τους ενότητας (εντός νομού δηλαδή) ή δεν φέρουν μαζί τους το σχετικό έγγραφο (ή δεν έχουν αποστείλει sms).

Πρόστιμο 300 ευρώ

Αφορά όσους επιχειρήσουν να μετακινηθούν από νομό σε νομό (απαγόρευση σε ισχύ έως και τις 17 Μαΐου), χωρίς να βρίσκονται στις γνωστές εξαιρέσεις. Το ποσό αφορά όσους επιχειρήσουν να ταξιδέψουν με το αυτοκίνητό τους, με ΚΤΕΛ ή με καράβι.

Σε περίπτωση που επιχειρούν να μετακινηθούν με το αυτοκίνητό τους, τότε αφαιρούνται οι πινακίδες για 60 ημέρες, ενώ σε κάθε επιβάτη επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου και μέχρι την Τετάρτη 29 Απριλίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 1.398 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε 890 περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για 60 ημέρες.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...