ΚΤΕΟ: Ποια είναι τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό

Ξεκινούν οι τεχνικοί έλεγχοι στα ΚΤΕΟ από σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου

  • -
  • -

Οι έλεγχοι ΚΤΕΟ, που είχαν σταματήσει λόγω του κορονοϊού, αρχίζουν και πάλι σήμερα Δευτέρα 4 Μαΐου, με αυστηρό πρωτόκολλο προστασίας. Πιο συγκεκριμένα, οι έλεγχοι προγραμματίζονται με τηλεφωνικό ραντεβού έτσι ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός. Επιπλέον, με σκοπό την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού κατά τον τεχνικό έλεγχο, πρέπει να τηρούνται οι εξής κανόνες:

α) Οι ελεγκτές και το λοιπό προσωπικό να είναι εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες.

β) Να υπάρχει αντισηπτικό σε εμφανές σημείο.

γ) Εντός του χώρου της Γραμματείας - Ταμείου να αποφεύγεται η παραμονή πολιτών εκτός του απαραίτητου χρόνου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τον έλεγχο δικαιολογητικών και την παραλαβή του ΔΤΕ.

δ) Να λαμβάνεται μέριμνα ώστε ο τεχνικός έλεγχος να πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Θυμίζουμε πως με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, παρατείνεται κατά 70 ημέρες η διάρκεια ισχύος εκάστου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από τη Δευτέρα 14-3-2020 έως και την Κυριακή 3-5-2020. Κατά το διάστημα των 70 ημερών της παράτασης δεν θα επιβάλλεται πρόστιμο. Για όσα ΔΤΕ λήγουν από την 4-5-2020 και μεταγενέστερα, θα ισχύσει η θεσμοθετημένη συχνότητα ελέγχου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...