Πλουσιότερος κατά πολύ ο Musk εν μέσω κορονοϊού;

Έτοιμος να λάβει ως bonus πακέτο μετοχών αξίας 600 εκατ. δολαρίων

  • -
  • -

Μπορεί η Tesla, όπως άλλωστε η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, να καταγράφει τους τελευταίους μήνες χαμηλές πωλήσεις λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ο Elon Musk έχει όμως κάποιους λόγους να χαμογελάει.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Forbes που αναδημοσιεύει το capital.gr, ο ιδρυτής της Tesla βρίσκεται ένα βήμα από τη συμπλήρωση των τελευταίων προϋποθέσεων που απαιτούνται για να λάβει ένα τεράστιο πακέτο μετοχών, αξίας 600 εκατ. δολαρίων.

Το Forbes εκτιμά ότι η ανάκαμψη της μετοχής της Tesla κατά 100% από τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα στις 18 Μαρτίου, έχει επαναφέρει την αμερικάνικη εταιρεία σε τροχιά να επιτύχει στις αρχές του Μαΐου τον στόχο για μέση κεφαλαιοποίηση ύψους 100 δισ. δολαρίων.

ELON MUSK: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο TONY STARK ΘΑ ΤΟΝ ΖΗΛΕΥΕ

Εφόσον συμβεί αυτό, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα δώσει την έγκρισή του να λάβει ο Musk 1,69 εκατ. μετοχές της Tesla, οι οποίες με την τιμή άσκησης των δικαιωμάτων στα 350,02 δολάρια/μετοχή, θα έχουν καθαρή αξία σχεδόν 600 εκατ. δολαρίων. Η ανάκαμψη της Tesla εξάλλου έχει ξεπεράσει κατά πολύ την άνοδο κατά 18% που έχει σημειώσει ο δείκτης S&P 500 αλλά και το "άλμα” κατά 30% της General Motors από τις 18 Μαρτίου.

Η καθαρή περιουσία του Musk υπολογιζόταν στις 27 Απριλίου στα 40 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Forbes.

[Πηγή: capital.gr]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...