#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Taxi Driver

H ιστορία του απόστρατου που πολέμησε στο Βιετνάμ, έπασχε από κατάθλιψη και εργαζόταν ως οδηγός ταξί, χαρίζοντας στον Robert De Niro το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου

  • -
  • -

Διανομή
1976

Σκηνοθεσία
Martin Scorsese

Πρωταγωνιστές
Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Cheperd, Harvey Keitel

Διάρκεια
113 λεπτά

Υπόθεση
Taxi Driver (1976): Ο Robert De Niro υποδύεται έναν απόστρατο που έχει πολεμήσει στο Βιετνάμ. Πάσχει από κατάθλιψη και μετατραυματικό σύνδρομο αϋπνίας και βρίσκει δουλειά ως οδηγός ταξί νυκτερινής βάρδιας στη Νέα Υόρκη.

 

Η ιστορία
Ένας πρώην πεζοναύτης και βετεράνος του Βιετνάμ εργάζεται στη Νέα Υόρκη ως οδηγός ταξί. Παλεύοντας με την αϋπνία και την κατάθλιψη, παρατηρεί τον κόσμο στους δρόμους της πόλης και ουσιαστικά διαπιστώνει πόσο έχει αλλάξει και χειροτερεύσει η κοινωνία. Μοναδική του σωτηρία μοιάζει μία κοπέλα που εργάζεται σε προεκλογική εκστρατεία γερουσιαστή, με την οποία όμως παθαίνει ψύχωση. Όταν εκείνη τον αρνείται, εκείνος αποφασίζει να κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να αλλάξει τον κόσμο. Και η πρώτη του προτεραιότητα είναι να σώσει μία ανήλικη πόρνη.

Τι λέει το GOCAR
Το αριστούργημα του Martin Scorsese παρουσιάζει ένα βίαιο και ωμό πρόσωπο της Αμερικής στα τέλη της δεκαετίας του ’70. Ένα οδοιπορικό στο δρόμο της σκληρής Νέας Υόρκης, με τον De Niro σε μία από τις κορυφαίες ερμηνείες της καριέρας του σε ένα μοναδικό ψυχολογικό θρίλερ.

Δείτε το trailer
https://www.youtube.com/watch?v=44gB58YS53A

#μένουμε_σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...