Ο γύρος της Αμερικής με μία ηλεκτρική Porsche Taycan!

Σε ένα road trip 46 ημερών ο Αμερικανός Don Louv έκανε το γύρο της Αμερικής, από το Maine στην California και πίσω, με την αμιγώς ηλεκτρική Porsche Taycan

  • -
  • -

Αναμφίβολα, μία από τις στιγμές που θυμόμαστε για πάντα όσοι λάτρεις της αυτοκίνησης, είναι η μέρα που έρχεται στα χέρια μας το καινούργιο μας αυτοκίνητο. Η χαρά είναι μεγάλη και το μόνο που θέλουμε είναι να οδηγήσουμε! Όσο περισσότερο γίνεται.
Κάπως έτσι σκέφτηκε και ο Αμερικανός Don Louv μόλις απέκτησε την ολοκαίνουργια αμιγώς ηλεκτρική Porsche Taycan Turbo. Μόνο που η διαδρομή που επέλεξε να ακολουθήσει ήταν αρκετά μεγαλύτερη. Ουσιαστικά, αποφάσισε να φύγει από το Maine στο Portland και να διασχίσει τη χώρα περνώντας από τον Καναδά. Από εκεί, ακολούθησε τη δυτική ακτογραμμή μέχρι το San Diego. Και εν συνεχεία οδήγησε μέχρι την Florida για να καταλήξει στο σημείο εκκίνησης μέσω της ανατολικής ακτής.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Αμερικανός έκανε ουσιαστικά το γύρο της Αμερικής και μέσα σε 46 μέρες κάλυψε με την ηλεκτρική Taycan 17.860 χιλιόμετρα!

Η Taycan είναι η πρώτη Porsche που απέκτησε και όπως είπε ο ίδιος ήθελε να ζήσει την εμπειρία. Ο αρχικός στόχος ήταν η California, αλλά με δεδομένο ότι ακόμα και στην Αμερική οι ταχυφορτιστές δεν αποτελούν σημείο αναφοράς, όντας περιορισμένοι σε αριθμό, έπρεπε να διαμορφώσει τη διαδρομή που θα ακολουθούσε ανάλογα.
Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που επέλεξε τη διαδρομή του Καναδά από Vancouver και Calgary. Όπως είπε ο Louv, το σημαντικότερο πρόβλημα με την Taycan είναι ότι συνεχώς πρέπει να έχεις στο μυαλό σου το επόμενο σημείο φόρτισης και ανάλογα να σχεδιάσεις τη διαδρομή που θα ακολουθήσεις.

Σαν να μην έφτανε αυτό, πολλά από τα σημεία με ταχυφορτιστές είτε δεν είχαν ολοκληρωθεί, είτε δεν λειτουργούσαν. Ακόμα μεγαλύτερο πονοκέφαλο του προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετοί δεν είχαν επικοινωνία με το αυτοκίνητο και η Taycan δεν μπορούσε να φορτιστεί. Πάντως, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, σήμερα είναι εφικτό με ένα αυτοκίνητο όπως η Taycan που διαθέτει μεγάλη αυτονομία και φορτίζεται σε μικρό χρονικό διάστημα να πραγματοποιήσεις ένα μεγάλο road trip.


Υπήρξαν περιπτώσεις, που σε συγκεκριμένης εταιρείας ταχυφορτιστές δεν χρειαζόταν περισσότερο από 20 λεπτά για να γεμίσει τις μπαταρίες της ηλεκτρικής Porsche. Και όλα αυτά προσφέροντας κορυφαίες επιδόσεις και απαράμιλλα χαμηλό επίπεδο θορύβου στο ταξίδι. Όταν μάλιστα η αυτονομία της κυμάνθηκε στα 420 χιλιόμετρα, νούμερο διόλου ευκαταφρόνητο. Το κύριο ερώτημα είναι αν μετά από αυτή την εμπειρία ο Luv θεωρεί ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πρακτικά. Και ο ίδιος δηλώνει ξεκάθαρα ότι η ηλεκτροκίνηση αποτελεί το μέλλον και είναι εδώ.

Φωτογραφίες: Don Louv

Πηγή: robbreport.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...