Μοναδικές στιγμές των ράλλυ, με Lego!

Φωτογράφος αναπαριστά εικόνες και στιγμές του Group B με επίκεντρο το θρυλικό Audi Quattro, κατασκευασμένο από Lego

  • -
  • -

Για πολλούς το Group B θεωρείται η χρυσή περίοδος των αγώνων Ράλι. Η κτηνώδης δύναμη των αγωνιστικών εκείνης της εποχής, σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά αεροδυναμικά βοηθήματα εκτόξευσαν το ενδιαφέρον του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι. Δεν είναι τυχαίο ότι εκείνη την περίοδο το WRC είχε ξεπεράσει σε δημοτικότητα τη Formula 1 και χιλιάδες θεατές συνωστίζονταν στις ειδικές διαδρομές για να παρακολουθήσουν από κοντά τα «τέρατα» του Gr.B.

O φωτογράφος Dominic Fraser, ο οποίος είναι λάτρης των αγώνων, αποφάσισε να αναπαραστήσει θρυλικές εικόνες εκείνης της εποχής. Με ποιο τρόπο; Χρησιμοποιώντας Lego και έχοντας ως θέμα το Audi Quattro.
«Γιατί το Audi; Επειδή είναι το αγαπημένο μου αυτοκίνητο αγώνων Ράλι όλων των εποχών», παραδέχεται ο ίδιος. «Μεγάλωσα με αυτό το αυτοκίνητο και για μένα το Quattro είναι συνυφασμένο με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι. Υπάρχουν πολλές εικόνες που είναι σήμερα θρυλικές και τις θαυμάζουμε όλοι εδώ και δεκαετίες. Αυτό που ήθελα είναι να αναπαραστήσω αυτές τις μοναδικές στιγμές και να τιμήσω εκείνη την εποχή. Ήθελα να δημιουργήσω ολόκληρη την εικόνα. Το αυτοκίνητο, το background, μέχρι και τον κόσμο. Έχοντας μία καλλιτεχνική προσέγγιση…»

Ο ίδιος έχει δημοσιεύσει τις δημιουργίες του στο Instagram και έχει αποσπάσει χιλιάδες θετικά σχόλια. Ποιος είπε ότι το να μείνουμε σπίτι είναι βαρετό; Εν τέλει μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά δημιουργικό!


[Πηγή: Motor1]

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...