Ποιο είναι το best seller της Volkswagen;

Με 6 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, είναι αναμφίβολα το πιο σπουδαίο “χαρτί” για τη γερμανική εταιρεία

  • -
  • -

Το Volkswagen Tiguan έγινε το πιο επιτυχημένο μοντέλο στον Όμιλο Volkswagen και το best seller SUV στην Ευρώπη. Η παραγωγή του αυξάνεται σταθερά και από το 2007 που έκανε πρεμιέρα που ήταν 120.000 αυτοκίνητα ετησίως, έφτασε σήμερα τις 910.000 μονάδες. Δηλαδή 2.495 αυτοκίνητα ημερησίως ή ένα αυτοκίνητο ανά 35 δευτερόλεπτα!

Την Άνοιξη του 2020 το Volkswagen Tiguan σημείωσε ένα ακόμα ρεκόρ, σπάζοντας το φράγμα των 6 εκατομμυρίων αυτοκινήτων. Από το 2007 που έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση της Φρανκφούρτης κέρδισε τις εντυπώσεις με την ολοκληρωμένη του γκάμα. Διαθέσιμο σε εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή και στους τέσσερις τροχούς και κινητήρες για όλα τα γούστα.

Το 2011 η ετήσια παραγωγή του ξεπέρασε τα 500.000 αυτοκίνητα, σηματοδοτώντας την πορεία του. Το 2016 παρουσιάστηκε η δεύτερη γενιά του μοντέλου, που βασίζονταν σε μια ευέλικτη πλατφόρμα που έδωσε στο μοντέλο καλύτερα χαρακτηριστικά σε όλους τους τομείς. Ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε και μια μεγαλύτερη σε μήκος έκδοση με το ακρωνύμιο “XL”.

Μέσα στο 2020 η Volkswagen ετοιμάζει να παρουσιάσει ένα νέο κεφάλαιο του Tiguan, στο οποίο εκτός από ανανεωμένη σχεδίαση θα υπάρχει και μια έκδοση plug-in hybrid.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...