Κορονοϊός: Σε κάθετη πτώση οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Η πτώση αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη τον Απρίλιο...

  • -
  • -

Τα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη είχαν – αναμενόμενα – τεράστια επίδραση στις ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης των κατασκευαστών ACEA, η μείωση των πωλήσεων τον Μάρτιο (πρώτο μήνα εφαρμογής των μέτρων) ανήλθε στο 55,1%, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019!

Συγκεκριμένα, οι συνολικές ταξινομήσεις στις 27 χώρες της ΕΕ υποχώρησαν από 1.264.569 τον Μάρτιο του 2019 σε 567.308 το φετινό Μάρτιο. Η πτώση αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη τον Απρίλιο, καθώς το lockdown δεν είχε επιβληθεί καθόλη τη διάρκεια του Μαρτίου σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μεγαλύτερη πτώση (85,4%) καταγράφηκε – όπως ήταν φυσικό – στην Ιταλία, η οποία επλήγη από την πανδημία του Covid-19 περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ακολούθησαν η Γαλλία (-72,2%), η Ισπανία (-69,3%) και η Αυστρία (-66,7%). Από τις μεγάλες αγορές, αυτή που «άντεξε» περισσότερο ήταν αυτή της Γερμανίας (-37,7%).

Ανεπαίσθητη ήταν η μείωση των πωλήσεων στη Φινλανδία (-0,9%) και μικρή αυτή στη Σουηδία (-8,6%), δύο χώρες στις οποίες δεν επιβλήθηκαν περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών.

Υπενθυμίζεται, ότι η πτώση των πωλήσεων στην Ελλάδα πλησίασε το 61%.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...