Χωρίς Μετρό μέχρι την Τρίτη

Συνεχίζεται η απεργία

  • -
  • -

Οι συρμοί του Μετρό θα μείνουν ακινητοποιημένοι και τη Δευτέρα μετά από την απόφαση των εργαζομένων να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις 286 συμβασιούχων. Η κινητοποίηση των εργαζόμενων στο Μετρό δεν έχει τη μορφή 24ωρης απεργίας αλλά επαναλαμβανόμενων στάσεων εργασίας, οι οποίες καλύπτουν χρονικά όλη την ημέρα. Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό συνάντησαν τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χάρη Τσιόκα, στον οποίο έθεσαν το θέμα της ανανέωσης των συμβάσεων 286 εργαζόμενων. Σύμφωνα με την κυβέρνηση η απόφαση να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις είναι μονόδρομος μετά το πόρισμα του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή, που διενήργησε έλεγχο στην εταιρεία.

Το υπουργείο λέει ότι πρόκειται για συμβάσεις που κρίθηκαν από τον γενικό επιθεωρητή ως «υπεράριθμες προσλήψεις» και επιβάρυναν με λειτουργικά έξοδα την εταιρεία, η οποία εμφάνισε για πρώτη φορά το 2009 πάνω από 22.000.000 ευρώ λειτουργικό έλλειμμα.

Στο πόρισμα τονίζεται ότι «η αναλογία του κόστους μισθοδοσίας προς τα συνολικά έσοδα αυξήθηκε από 48% το 2007 στο 74% το 2009. Στο Σαββατοκύριακο το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...