#μένουμε_σπίτι: Car Movies - Κατσαριδάκι Αγάπη μου (The Love Bug)

Κωμωδία μιας άλλης εποχής, που δίνει ψυχή στις λαμαρίνες και βάζει το αυτοκίνητο σε πρωταγωνιστικό ρόλο

  • -
  • -


Διανομή

1968

Σκηνοθεσία

Robert Stevenson

Πρωταγωνιστές

Dean Jones, Michele Lee, David Tomlinson

Διάρκεια

108 λεπτά

Υπόθεση

Το 1968 ο Jim Douglas είναι αξιοθρήνητος οδηγός αγώνων καλείται να ανταγωνιστεί οδηγούς με αρκετά νεότερους οδηγούς. Δεν τα πάει καθόλου καλά και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά από ένα ακόμα κακό αγώνα βρίσκεται με κατεστραμμένο το αυτοκίνητό του να αναζητά κάποιο για να το αντικαταστήσει.

Επειδή χρήματα δεν υπάρχουν, ψάχνει κάτι φθηνό, το οποίο αναζητά σε έκθεση με ευρωπαϊκά αυτοκίνητα. Εκεί θα γίνει η μοιραία συνάντηση με ένα λευκό Volkswagen Beetle. Πίσω από την άψυχη λαμαρίνα φαίνεται να υπάρχει συναίσθημα που εκδηλώνεται με τη συμπάθια προς τον Jim.

Ο τελευταίος ωστόσο ανακαλύπτει ότι το μικρό αυτοκινητάκι έχει απίστευτες δυνάμεις για το μέγεθός του και είναι αρκετά γρήγορο. Ο πρώτος αγώνας έρχεται με αναπάντεχα αποτελέσματα και ενδιαφέρουσες καταστάσεις να διαδραματίζονται, με τα εφέ της εποχής να δίνουν μια ιδιαίτερη νότα στην ταινία.

Η ιστορία

Ένας οδηγός αγώνων και ο μηχανικός και φίλος του που είναι τις περισσότερες φορές μεθυσμένος αναζητούν μια καλύτερη τύχη. Στο δρόμο τους βρίσκουν ένα Volkswagen Beetle, το οποίο όμως δεν είναι ένα συνηθισμένο αυτοκίνητο, αφού αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και κινείται μόνο του.

Αρχικά ο Jim Douglas, ο οδηγός και ενδιαφερόμενος για το αυτοκίνητο, πιστεύει, βλέποντας το Beetle να κινείται μόνο του και να τον ακολουθεί στο σπίτι του, ότι ο ιδιοκτήτης της έκθεσης, του έχει στήσει πλάκα.

Ωστόσο, η περιέργειά του νικάει και αποφασίζει να δοκιμάσει τις δυνατότητες αυτού του ιδιαίτερου αυτοκινήτου. Η απόφαση αυτή τον δικαιώνει, αφού πίσω από το τιμόνι αυτού του “σκαθαριού” με τις υπερφυσικές δυνάμεις αρχίζει να κερδίζει. Ωστόσο, δεν λείπουν τα απρόοπτα, αφού οι ανταγωνιστές του προσπαθούν να σαμποτάρουν το αυτοκίνητο.

Τι λέει το GOCAR

Το 1968 η επιστήμη των γραφικών και των εφέ δεν ήταν σπουδαία. Ωστόσο, η ταινία αυτή βασίζεται περισσότερο στην αγάπη για το αυτοκίνητο σε βαθμό μάλιστα που το δίνει ψυχή, ζωή και χαρακτήρα με υπερφυσικές δυνάμεις.

Δείτε το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=qZEMj8HEen0&t=4s

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...