Συνελήφθη οδηγός αγώνων ταχύτητας που "άδειαζε" φαρμακεία

Το συνολικό όφελος που αποκόμισε ο δράστης ανέρχεται σε 419.578 ευρώ

  • -
  • -

Συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής 10 Απριλίου στους Αμπελόκηπους Αττικής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, με τη συνδρομή των αστυνομικών της ΟΠΚΕ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος την προηγούμενη μέρα τα ξημερώματα διέπραξε πέντε κλοπές σε ισάριθμα φαρμακεία στο Αγρίνιο, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.260 ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του astinomiko.gr, πρόκειται για οδηγό αγώνων dragster, ο οποίος είναι γνωστός ως “Βλάχος”. Σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου προέκυψε, ότι ο δράστης είχε διαπράξει ακόμη δώδεκα κλοπές σε φαρμακεία, καταστήματα, τουριστικό γραφείο και βενζινάδικο στη Βόνιτσα, στην Πάργα και στην Λευκάδα, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 284.458 ευρώ, καθώς και καταγραφικά μηχανήματα και κοσμήματα αξίας 132.860 ευρώ. Το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισε ο δράστης από την διάπραξη των κλοπών ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 419.578 ευρώ.

Ως προς τη μεθοδολογία του 52χρονου δράστη, η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι διερρήγνυε τα φαρμακεία παραβιάζοντας τα μεταλλικά προστατευτικά ρολά, ενώ στις περιπτώσεις που διέθεταν καταγραφικά μηχανήματα, τα αφαιρούσε και γυρνούσε παράλληλα τις κάμερες ασφαλείας σε άλλη κατεύθυνση, προκειμένου να μην καταγράφονται οι κινήσεις του. Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του δράστη, καθώς και σε βοηθητικό χώρο γκαράζ, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, βρήκαν και κατέσχεσαν χρηματικό ποσό 7.500 ευρώ, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, χρυσές λίρες, 7 καταγραφικά μηχανήματα καμερών ασφαλείας και δυο πιστόλια κρότου λάμψης. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ κατασχέθηκε το όχημα του ως μέσο τέλεσης των αξιόποινων πράξεων.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: astinomiko.gr

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...