Πόσο μειώθηκαν οι κλοπές οχημάτων τις μέρες του κορονοϊού

Φαίνεται πως οι κακοποιοί δυσκολεύονται με το sms στο 13030

  • -
  • -

Οι αυστηροί περιορισμοί στην κυκλοφορία καθώς και το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων λόγω της διάδοσης του κορονοϊού συνέβαλε στη σημαντική μείωση των κλοπών τροχοφόρων οχημάτων για τον Μάρτιο του 2020, όπως καταδεικνύουν τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, τον Μάρτιο καταγράφηκαν 1.185 κλοπές τροχοφόρων, μειωμένες κατά 33,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019!

Η μείωση ήταν ακόμη μεγαλύτερη στην Αττική, φθάνοντας το 42,6% (670 φέτος τον Μάρτιο, έναντι 1.167 τον ίδιο μήνα πέρυσι). Αντίθετα, η μείωση στη Θεσσαλονίκη ήταν μόλις 8% στη Θεσσαλονίκη (206 φέτος τον Μάρτιο, έναντι 224 τον Μάρτιο του 2019.

Ακόμη πάντως και αν συγκρίνουμε τον Μάρτιο με τον μέσο όρο των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2020 (1.566 κλοπές τροχοφόρων ανά μήνα), η μείωση είναι σημαντική και ανέρχεται στο 24,3%.

Είναι σαφές, πως το κλείσιμο καταστημάτων, εμπορικών κέντρων, η ακύρωση διεξαγωγής αγώνων και κάθε μορφής εκδηλώσεων, δυσκόλεψε τη δράση όσων παραβίαζαν και στη συνέχεια έκλεβαν οχήματα. Επίσης, λόγω των περιορισμών στην κυκλοφορία και των περιπολιών της αστυνομίας το… έργο των κακοποιών είναι πιο δύσκολο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...