Η Seat στη μάχη κατά του κορονοϊού

Η ισπανική εταιρία παράγει αναπνευστήρες στο εργοστάσιο της στο Martorell

  • -
  • -
Η Seat στη μάχη κατά του κορονοϊού
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο εργοστάσιο της Seat στο Martorell της Ισπανίας, τίποτα δεν θυμίζει το πρόσφατο παρελθόν. Η γραμμή παραγωγής της ισπανικής εταιρείας έχει διαφοροποιηθεί πλήρως και πλέον δεν κατασκευάζονται αυτοκίνητα, αλλά αυτόματοι αναπνευστήρες. Η Seat συνεργάζεται με το σύστημα υγεινομικής περίθαλψης της Ισπανίας για την αντιμετώπιση της κρίσης από τη νόσο του κορονοϊού. Η μετάβαση στην παραγωγή αναπνευστήρων έγινε μέσα σε χρόνο ρεκόρ, με τους υπαλλήλους της Seat να εργάζονται πυρετωδώς. «Το κίνητρο όλων των συμμετεχόντων σε αυτό το project είναι ότι με την τεχνογνωσία μας μπορούμε να παράγουμε μαζικά εξοπλισμό που θα σώσει ζωές», ανέφερε ο Nicolás Mora από την γραμμή παραγωγής του Martorell.

Από την αρχή της κατάστασης που προκλήθηκε από την νόσο του κορονοϊού, η SEAT ανάλαβε πρωτοβουλίες παράγοντας υλικό και συσκευές υψηλής ζήτησης και ανάγκης από τα νοσοκομεία, όπως οι αναπνευστήρες. Μία ομάδα μηχανικών σχεδίασε επιμελώς αρκετά πρωτότυπα, συνολικά 13, μέχρι την παραγωγή του οριστικού μοντέλου.

Το ενδιαφέρον στοιχείο και ουσιαστικά το κλειδί του project βρίσκεται στον υαλοκαθαριστήρα! Το εγχείρημα παίρνει μορφή από τα γρανάζια των ταχυτήτων, τους άξονες του κιβωτίου και τον προσαρμοσμένο μηχανισμό του υαλοκαθαριστήρα. Ο στόχος είναι η κατασκευή αναπνευστήρων υψηλής ποιότητας και το αποτέλεσμα είναι ο OxyGEN. Οι αναπνευστήρες, σχεδιασμένοι σε συνεργασία με την Protofy.XYZ, συναρμολογούνται στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της Seat στο Martorell.

150 εργαζόμενοι από διάφορα τμήματα έχουν αλλάξει τη θέση εργασίας τους και έχουν συγκεντρώσει την παραγωγή των αναπνευστήρων και την συναρμολόγηση τους με τη χρήση διαφορών ανταλλακτικών του Seat Leon. «Η χρήση μιας γραμμής συναρμολόγησης που παράγει υποπλαίσια και η προσαρμογή της για την παραγωγή αναπνευστήρων ήταν μία μακρά και δύσκολη δουλειά πάνω στην οποία εργάστηκαν πολλά τμήματα της εταιρείας και καταφέραμε να το πραγματοποιήσουμε μέσα σε μία μόλις εβδομάδα», δήλωσε ο Sergio Arreciado από το τμήμα μηχανολογίας. Κάθε αναπνευστήρας διαθέτει περισσότερα από 80 ηλεκτρονικά και μηχανικά εξαρτήματα και υπόκειται σε λεπτομερή ποιοτικό έλεγχο και αποστείρωση με υπεριώδη ακτινοβολία. 

Ο τελικός αναπνευστήρας υφίσταται παρατεταμένες δοκιμές στα πλαίσια της διαδικασίας έγκρισης. Εν τω μεταξύ, η γραμμή παραγωγής συνεχίζει να λειτουργεί χάρη στους πολλούς υπαλλήλους που εργάστηκαν πάνω σε αυτό το project. «Το να γνωρίζουμε ότι προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε στη σωτηρία μιας ζωής κάνει όλη αυτή τη δουλειά να αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο Francesc Sabaté της R&D της Seat.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...