Κορονοϊός: Έτσι θα αποτρέψει η κυβέρνηση την έξοδο του Πάσχα

Τι σκέφτηκαν στα Υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών για να μην δούμε εκδρομείς τις επόμενες εβδομάδες

  • -
  • -

Όσο φυσιολογικές έδειχναν τα προηγούμενα χρόνια οι ουρές χιλιομέτρων στα διόδια κατά την έξοδο ή την επιστροφή των εκδρομέων για τις ημέρες του Πάσχα, τόσο επικίνδυνες φαντάζουν φέτος. Με τον κορονοϊό να βαφτίζεται ως ο «αόρατος εχθρός», οι επισκέψεις στο χωριό και οι συναναστροφές με τον τοπικό πληθυσμό μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικές.

Πέρα από τους αυστηρούς ελέγχους στα διόδια, στην κυβέρνηση σκέφτηκαν και άλλο τρόπο για να αποθαρρύνουν όσους σκέφτονται να εκδράμουν στην επαρχία.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του GOCAR, επιτροπή από στελέχη των Υπουργείων Οικονομικών και Μεταφορών κατέληξε σε μία σειρά από κίνητρα που θα δοθούν σε όσους αποδεδειγμένα δεν μετακινήσουν τα αυτοκίνητά τους μέσα στον Απρίλιο.

- απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για τρεις μήνες

- απαλλαγή από ασφάλιστρα για το ανάλογο διάστημα

Η έκπτωση στα τέλη κυκλοφορίας θα γίνει με συμψηφισμό στα τέλη κυκλοφορίας του 2021, ενώ όσον αφορά τα ασφάλιστρα θα δοθεί κωδικός έκπτωσης προς τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Τα μέτρα αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ για όσους καταγραφεί η πινακίδα του οχήματός τους στα διόδια, όχι μόνο δεν θα δικαιούνται τα κίνητρα αλλά θα επιβληθεί και πρόστιμο 500 ευρώ.

Ας ελπίσουμε ότι η πρωταπριλιά του 2021 θα μας βρει πολύ πιο αισιόδοξους και χαμογελαστούς! Καλό μήνα.
#μένουμε_σπίτι
#φρενάρουμε_τον_ιό

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...