#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Cars

Μια ταινία κινουμένων σχεδίων για μικρούς, αλλά, γιατί όχι και μεγάλους

  • -
  • -


Διανομή

2006

Σκηνοθεσία

John Lasseter, Joe Ranft

Πρωταγωνιστές (φωνές)

Αγγλικά: Owen Wilson, Bonnie Hunt, Paul Newman

Ελληνικά: Σάκης Ρουβάς, Βίκυ Καγιά, Παύλος Κοντογιαννίδης

Διάρκεια

117 λεπτά

Υπόθεση

Cars (2006): O διάσημος Lightning McQueen, στο δρόμο του για τον τελικό αγώνα του Piston Cup στην California, προκαλεί κατά λάθος ζημίες το δρόμο της μικρής πόλης Radiator Springs και καταδικάζεται για να τον επισκευάσει.

Ο Lightning McQueen πρέπει να δουλέψει σκληρά, όμως βρίσκει τη φιλία και την αγάπη με τους απλούς ντόπιους της πόλης. Αν και animation, τα αυτοκίνητα-χαρακτήρες βασίζονται σε πραγματικά μοντέλα, από Porsche 911 μέχρι Fiat 500.

Η ιστορία

Μια κλασική πλέον road trip ταινία, που είναι ιδιαίτερα γνωστή στους κύκλους των παντρεμένων με παιδιά. Η Pixar δημιούργησε μια υπερπαραγωγή, γυρισμένη εξ ολοκλήρου σε υπολογιστή, με τη βοήθεια της Walt Disney Pictures, η οποία ήταν ο χρηματοδότης, όπως εξάλλου και στις προηγούμενες ταινίες της εταιρείας. Αυτή ήταν η τελευταία ανεξάρτητη παραγωγή της Pixar, αφού μετά εξαγοράστηκε από την Disney.

Η ταινία “Αυτοκίνητα” (Cars) κέρδισε το κοινό αλλά και τους κριτικούς, αφού ήταν υποψήφια για δύο Όσκαρ, ενώ κέρδισε μια Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων.

Πρωταγωνιστής ο Κεραυνός Μακουίν, ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που διεκδικεί μια θέση ψηλά, πάνω από τα αστέρια της εποχής. Ξεκινάει ένα ταξίδι, μεταφορικά και πραγματικά, μέσα στη ζωή, μαθαίνοντας ότι κρύβει πολλά πράγματα που δεν ξέρει.

Γνωρίζει την απογοήτευση, τον πόνο, αλλά και τον έρωτα, στα μάτια μιας Porsche της Σάλι. Ενώ παλεύει για τη διάκριση στο Κύπελο Πίστον βρίσκεται από λάθος σε μια απομονωμένη πόλη, που έπεσε θύμα των νέων μεγάλων αυτοκινητοδρόμων που την έβγαλαν από τον χάρτη. Στα “Μπουζί της Ωραίας Ελένης” θα φυλακιστεί, θα καταδικαστεί σε κοινωνική εργασία, αλλά θα κάνει και φίλους που θα του αλλάξουν τη ζωή.

Ο Δήμαρχος της πόλης είναι ένα παλιό αστέρι των αγώνων αυτοκινήτου, που έχει μεγάλες διακρίσεις στην κατοχή του. Τον διδάσκει πώς να στρίβει και απογειώνει τις ικανότητές του. Ένας σκουριασμένος γερανός, ο “Μπάρμπας” γίνεται ο καλύτερος φίλος του, ο οποίος παρά την αφέλεια που δείχνει ότι έχει, είναι ένας χαρακτήρας που εκτιμάει πράγματα πέρα από τα χειροπιαστά.

Τι λέει το GOCAR

Τα παιδιά αποτελούν το τέλειο άλλοθι για να καθίσετε να δείτε μια ταινία κινουμένων σχεδίων με αρκετή δράση, όμορφα μηνύματα και καλογυρισμένη. Το road trip ερμηνεύεται με εξευγενισμένο τρόπο, ενώ και οι ερμηνείες των ηθοποιών που δανείζουν τις φωνές τους είναι αξιόλογες.

Δείτε το trailer

https://www.youtube.com/watch?v=SbXIj2T-_uk

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...