To «Βatmobile» του 21ου αιώνα

Ο σχεδιαστής Khyzyl Saleem παρουσίασε το όραμα του για την BMW 3.0 CSL του 21ου αιώνα, και μάλιστα σε έκδοση δρόμου

  • -
  • -

Η BMW 3.0 CSL σηματοδοτεί ένα από τα πλέον εικονικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας. Αποτελούσε ένα homologation special το οποίο και βασίστηκε στην 2800 CS, με στόχο την δημιουργία ενός κορυφαίου αγωνιστικού για τα Πρωταθλήματα Τουρισμού. Η BMW είχε χρησιμοποιήσει αλουμίνιο για την κατασκευή του αμαξώματος, ενώ είχε αφαιρεθεί ό,τι περιττό για τη μείωση του βάρους. Ο κινητήρας είχε χωρητικότητα 3.000 cc, ενώ ιδιαίτερη έμφαση είχε δοθεί στην αεροδυναμική. Στοιχείο που το χαρακτήρισε ακραίο για την εποχή και του χάρισε το ψευδώνυμο «Batmobile».

Μόλις πέντε αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν για την έκδοση της ομολογκασιόν και στις αρχές του 1973 έκανε την πρώτη της εμφάνιση στους αγώνες. Σημειώστε, ότι η έκδοση παραγωγής δεν διέθετε τα ακραία αεροδυναμικά βοηθήματα και ήταν αρκετά πιο διακριτική. Καμία σχέση με το μοντέλο που σχεδίασε ο Khyzyl Saleem. Στη δική του απεικόνιση και στο όραμα που μετέφερε μέσα από τα σχέδια του, ουσιαστικά διατήρησε όλες τις ακραίες επιλογές της αγωνιστικής εκδοχής αφαιρώντας τα αγωνιστικά χρώματα.

Το εμπρός μέρος παραμένει το ίδιο εντυπωσιακό, με τον μεγάλο προφυλακτήρα και το σπλίτερ να απέχει μερικά χιλιοστά από το δρόμο. Μοναδικό στοιχείο νεοτερισμού; Τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED… Οι θόλοι παραμένουν μεγάλοι σε μέγεθος, όπως στην αγωνιστική εκδοχή, ενώ φιλοξενούν τροχούς με εντυπωσιακές ζάντες που φέρουν την υπογραφή της BBS. Μπορεί να αποτελεί ένα project, αλλά ποιος δεν θα ήθελε να είχε ένα κλασσικό και συλλεκτικό μοντέλο στην κατοχή του, που ακόμα και σήμερα καταφέρνει να προκαλεί ανατριχίλα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...