Μάσκα προστασίας για ΜΕΘ με 3D εκτυπωτή από ελληνική εταιρεία

Μια πρότυπη μάσκα για το νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων εντατικής θεραπείας

  • -
  • -

Αξιοποιώντας ανοικτά δεδομένα, που αφορούν την κατασκευή προστατευτικών μασκών, η ελληνική εταιρεία Stereolab 3D printing κατασκεύασε μία πρώτη πρότυπη μάσκα προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από τη σελίδα της εταιρείας στο Facebook, στην οποία γίνεται αναφορά ότι τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν προέρχονται από άλλη, τσέχικη εταιρεία, που δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα του 3D printing - δείτε τα εδω. Όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη σελίδα, η μάσκα της τσεχικής εταιρείας δοκιμάζεται ήδη στα νοσοκομεία της Τσεχίας.

Αν και μέχρι πρόσφατα η χρήση προϊόντων που έχουν παραχθεί από 3D εκτυπωτές δεν επιτρεπόταν από τις υγειονομικές αρχές των κρατών (ή μπορεί να μην είχε προβλεφθεί) το πρόσφατο παράδειγμα σε νοσοκομείο στην Ιταλία με εθελοντές που δοκίμασαν με επιτυχία την κατασκευή βαλβίδων για αναπνευστήρες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη εξοπλισμού, ενδεχομένως να αποτελεί την αρχή μιας πιθανής αλλαγής. Λίγες ημέρες μετά και σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αρχή της Σουηδίας, που εποπτεύει το περιβάλλον εργασίας στη χώρα εξετάζει αν θα αποδεχθεί τη χρήση προστατευτικού εξοπλισμού που έχει παραχθεί με τη μέθοδο της 3D εκτύπωσης.

Η ελληνική εταιρεία Stereolab 3D printing δηλώνει έτοιμη να βοηθήσει εφόσον της ζητηθεί από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο.

Δείτε στο παραπάνω βίντεο τον τρόπο με τον οποίο συναρμολογείται και φοριέται η μάσκα.

ΠΗΓΗ: Deasy.gr

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...