#μένουμε_σπίτι: Car Movies – The Blues Brothers

Μια δυνατή κωμωδία με ισχυρές προσωπικότητες του κινηματογράφου και αμέτρητες συγκρούσεις περιπολικών!

  • -
  • -


Διανομή

1980

Σκηνοθεσία
John Landis

Πρωταγωνιστές
John Belushi, Dan Aykroyd, Cab Calloway

Διάρκεια
133 λεπτά

Υπόθεση
TheBlues Brothers (1980): O Jake και Elwood Blues πρέπει να βρουν $5.000 για ένα ορφανοτροφείο, μέσα σε 11 μέρες. Για το σκοπό αυτό προσπαθούν να στήσουν την παλιά τους μπλουζ μπάντα και πάλι, κάνοντας μια μεγάλη συναυλία για το σκοπό αυτό.

Αλλά τα δύο αδέλφια με τα μαύρα κοστούμια, τα μαύρα καπέλα και τα μαύρα γυαλιά καθώς προσπαθούν να ολοκληρώσουν την αποστολή τους «mission of god», φαίνεται να κάνουν ακόμα περισσότερους εχθρούς. Οι καταδιώξεις με το Dodge Monaco του 1974, πρώην αυτοκίνητο της αστυνομίας, υπό τους ήχους της μπλουζ των θρύλων James Brown, Aretha Franklin και  Ray Charles, απογειώνουν την ταινία.

Η ιστορία
Εμπνευσμένο σενάριο, αριστοτεχνικά εκτελεσμένο στο… πανί, με τους John Belushi και Dan Aykroyd να δίνουν ρεσιτάλ ερμηνείας. Μια κωμωδία που δεν στέκεται μόνο στο να σε κάνει να γελάσεις, αφού το σεντόνι μουσικής περιλαμβάνει επιτυχίες της εποχής αλλά και διαχρονικές από μεγάλα αστέρια της.

Μάλιστα, μερικοί από αυτούς τους σπουδαίους της μουσικής κάνουν παρέλαση κοσμώντας με την παρουσία τους την ταινία. James Brown, Cab Calloway, Ray Charles, Aretha Franklin και John Lee Hooker είναι μερικοί από αυτούς που παίζουν τα μέλη μπάντας, κάνοντας φυσικά τον εαυτό τους.

Η ιστορία βρίσκει τους πρωταγωνιστές να κάνουν προσπάθεια να κρατήσουν στη ζωή το ορφανοτροφείο που μεγάλωσαν και τώρα κινδυνεύει να κλείσει. Για να το πετύχουν αυτό φτιάχνουν ξανά την παλιά τους μπάντα έτσι ώστε να μαζέψουν χρήματα προκειμένου να ενισχύσουν και τελικά να σώσουν το ορφανοτροφείο.

Στην πορεία τους βρίσκουν πολλά εμπόδια που δημιουργούν σκηνές γέλιου και καταστροφής χωρίς όρια, αφού διαλύουν περισσότερα από 100 αυτοκίνητα στους δρόμους του Σικάγο, όπου εκτυλίσσονται οι σκηνές δράσης. Έρχονται αντιμέτωποι, με αστυνομικούς, αρκετούς από το κοινό τους, αλλά και μια ομάδα νεοναζί.

Τι λέει το GOCAR
All time classic ταινία δράση με μπόλικο γέλιο που αξίζει να δεις. Οι πρωταγωνιστές δίνουν ρεσιτάλ σε ρυθμούς blues, με cool αντιδράσεις, αλλά ασταμάτητη δράση και καταστροφή.

Δείτε το trailer
https://
www.youtube.com/watch?v=2HCR4c1zPyk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...