Κλείνουν και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ

Με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών - Ποιες είναι οι εξαιρέσεις

  • -
  • -
Κλείνουν και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Την προσωρινή αναστολή – στο σύνολο της Επικράτειας – λειτουργίας των Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ), από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου έως και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020, ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Η απόφαση λαμβάνεται με βάση τα αναφερόμενα στην από 20.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας για την αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid-19 και προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά τα ΙΚΤΕΟ που διαθέτουν εγκεκριμένη - αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές. Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων της κατηγορίας αυτής εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι ελέγχονται και από τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι με στόχο την αποφυγή συνωστισμού είχε ήδη παραταθεί μέχρι την 30η Απριλίου η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ).

Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιηθούν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Μαρτίου.

#μένουμε_ σπίτι

#φρενάρουμε_τον_ιό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κορονοϊός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο οδηγός

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...