Τέχνη με… σκουπίδια στη Θεσσαλονίκη

Ανακύκλωση και καθαρισμός του Θερμαϊκού

  • -
  • -

Τι σχέση έχουν καρότσια από σούπερ μάρκετ, ποδήλατα, μηχανήματα, λάστιχα και μέταλλα με τον βυθό του Θερμαϊκού Κόλπου; Καμία είναι η λογική απάντηση, αλλά η λογική κοντεύει να γίνει είδος προς εξαφάνιση, γι’ αυτό και όλα τα παραπάνω ανασύρθηκαν από το βυθό του Θερμαϊκού. Πριν πάρουν το "σωστό" δρόμο όμως, κάνουν μια στάση στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης ως τις 18 Ιουνίου, σχηματίζοντας ένα μεγάλο γλυπτό!

Το γλυπτό αποτελεί δημιουργία της ομάδας καλλιτεχνών του 2ου Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών και σπουδαστών Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΙΕΚ) της Συμπρωτεύουσας, με "πρώτη ύλη" τα σκουπίδια που ανέσυραν από το βυθό εξήντα περίπου δύτες από σαράντα αλιευτικά σκάφη. Η ενέργεια έχει σαν στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών. Είναι μάλιστα η τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια που η Νομαρχία Θεσσαλονίκης και οι αλιευτικοί σύλλογοι Μείζονος Θεσσαλονίκης, Νέας Μηχανιώνας και Αγγελοχωρίου πραγματοποιούν καθαρισμό του βυθού.

 

Κάντο Αλλιώς

Στο πλαίσιο της έκθεσης ανακυκλωμένης τέχνης με θέμα "Τίποτα δεν πάει χαμένο" που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλουμινένια κουτιά, πλαστικά μπουκάλια και χάρτινες κούτες μετατράπηκαν σε κοσμήματα, αεροπλανάκια, ακόμη και ρομπότ, χάρη στο εικαστικό εργαστήρι "Κάντο Αλλιώς".

Τα έργα των παιδιών και των ενηλίκων, που συμμετείχαν στο εργαστήρι, θα εκτίθενται έως και τις 17 Ιουνίου στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...