#μένουμε_σπίτι: Car Movies – Le Mans

Ο ανεπανάληπτος Steve McQueen στον κορυφαίο αγώνα αντοχής…

  • -
  • -


Διανομή

1971

Σκηνοθεσία
Lee H. Katzin

Πρωταγωνιστές
Steve McQueen, Siegfried Rauch, Elga Andersen

Διάρκεια
106 λεπτά

Υπόθεση
Le Mans (1971): Έχουν γυριστεί πολλές ταινίες με οδηγούς αγώνων, αλλά καμιά δεν είναι τόσο αυθεντική, όσο το Le Mans του 1971 με τον Steve McQueen, στον ομώνυμο 24ωρο αγώνα αντοχής. Ξεκινώντας με τη χαλαρή βόλτα, μέσα στην πράσινη Porsche 911S, η ταινία είναι γυρισμένη σε έναν κανονικό αγώνα του 1970.

Η πλοκή περιλαμβάνει την ιστορία του πιλότου της Porsche Michael Delaney και τους αντιπάλους του με Ferrari 512LM. Ξεχωριστή ταινία για τους βενζινοαίματους, με τις γυναικείες παρουσίες να περιορίζονται σε μικρούς ρόλους. Δυστυχώς στο τέλος της ταινίας, η Porsche του Delaney εμπλέκεται σε ένα τραγικό ατύχημα.

Η ιστορία
Ο Steve McQueen ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλο πάθος για τους αγώνες. Το 1970 αποφάσισε να ενώσει τις δυο μεγάλες του αγάπες, τον κινηματογράφο και τα αυτοκίνητα, σε μια ταινία που μπορεί να μην συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του, αλλά αποδίδει με γλαφυρό τρόπο τον κορυφαίο αγώνα αντοχής. Το Le Mans στη Γαλλία.

Περνάει με ζωντανό τρόπο την αίσθηση του αγώνα, γεγονός που ενισχύεται και από τα πραγματικά πλάνα. Ο αγώνας είναι ένα παιχνίδι ισορροπιών, ανάμεσα στην απόλυτης συγκέντρωση για την αντοχή ανθρώπου και μηχανής.

Η πίστα (δρόμος) μήκους 13,4 χιλιομέτρων κρύβει κινδύνους και απαιτεί το 100% των ικανοτήτων των οδηγών, αλλά και των μηχανικών που καλούνται να φτάσουν μετά από 24 ώρες ασταμάτητου αγώνα το αυτοκίνητο στον τερματισμό.

Οι οδηγοί κάθε ομάδας είναι δύο και εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του 24ώρου αγώνα αντοχής. Η ταχύτητα είναι ξέφρενη και η αγωνία κορυφώνεται με δύο οδηγούς-ομάδες να αγωνίζονται σκληρά για την επικράτηση, με το τέλος να είναι τραγικό.

Τι λέει το GOCAR
Πραγματικές σκηνές αγώνα, με ένα εμβληματικό ηθοποιό και φίλο του αυτοκινήτου να πρωταγωνιστεί. Σε βάζει στο κλίμα του κορυφαίου αγώνα αντοχής, αλλά και εν γένει του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Δείτε το trailer

https://www.youtube.com/watch

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...