5 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα από την BMW μέχρι το 2021

Επενδύουν πολλά στην ηλεκτροκίνηση οι Βαυαροί

  • -
  • -

Ο όμιλος BMW έχει αποδείξει ότι βλέπει την ηλεκτροκίνηση σοβαρά. Μέχρι το τέλος του 2021 έχει ως στόχο να κυκλοφορούν στους δρόμους πάνω από ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά και plug-in hybrid μοντέλα BMW και MINI. Για να το πετύχει αυτό, άλλα τρία πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα θα  λανσαριστούν μέχρι τότε, φτάνοντας συνολικά στα 5.
Δίπλα στο BMW i3, το οποίο φαίνεται να έχει… ρεύμα στον κόσμο, αφού η ζήτησή του σημείωσε αύξηση για 6η συνεχόμενη χρονιά, θα βρίσκεται το αμιγώς ηλεκτρικό MINI Cooper SE.

Επιπλέον, η παραγωγή του νέου BMW iX3 ξεκινάει φέτος στο εργοστάσιο του Shenyang, Κίνα, ενώ το 2021 θα ακολουθήσει το BMW iNEXT στο Dingolfing και το BMW i4 στο εργοστάσιο του Μονάχου. Όλα τα μοντέλα θα εφοδιάζονται με τεχνολογία ηλεκτροκίνησης πέμπτης γενιάς.

Με ορίζοντα το 2023 τα πλάνα του BMW Group είναι ακόμα πιο σπουδαία, αφού στους δρόμους θα κυκλοφορούν 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα, με τα περισσότερα από τα μισά να είναι πλήρως ηλεκτρικά. Εξάλλου, αναμένεται να διπλασιαστεί η ζήτηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2021, σε σχέση με το 2019. Σύμφωνα με εκτίμηση της γερμανικής εταιρείας, από εκεί και πέρα, μέχρι και το 2025, η ζήτηση αυτή αναμένεται να αυξάνεται κατά 30% ετησίως.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...