Πώς θα προστατευτείς από τον κορωνοϊό στο αυτοκίνητο

Με τα κρούσματα να αυξάνονται συνεχώς δεν είναι απίθανο να νοσήσεις ξανά. Για να μην κολλήσεις στο αυτοκίνητο όμως, καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου.

  • -
  • -

Καθημερινά καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα κορωνοϊού. Οι νέες μεταλλάξεις του Covid-19 ευνοούν την ταχύτατη εξάπλωση, αλλά και τη μόλυνση για δεύτερη και τρίτη φορά. Ο ιός μεταδίδεται κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την εκπνοή. Ωστόσο, μπορεί να επιβιώσει επάνω σε διαφορετικές επιφάνειες, όπως αυτές του αυτοκινήτου.

Γι’ αυτό, η τήρηση των μέτρων προσωπικής υγιεινής είναι σημαντικό να περιλαμβάνει και τον καθαρισμό του οχήματός σου. Ας δούμε, τα μέτρα που μπορείς να λάβεις για να περιορίσεις τον κίνδυνο μόλυνσης:

Τακτικός καθαρισμός του εσωτερικού

Για να είσαι ασφαλής καθάριζε συχνά τα σημεία με τα οποία εσύ και οι συνεπιβάτες έρχεστε σε επαφή, όπως το τιμόνι, τον λεβιέ ταχυτήτων, το χειρόφρενο, τα κουμπιά, τις οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα, τις χειρολαβές, τους διακόπτες για τους υαλοκαθαριστήρες και τα φλας, καθώς και τις χειρολαβές ρύθμισης καθισμάτων.

Ποια είναι τα κατάλληλα καθαριστικά

Οι επιφάνειες στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου είναι λιγότερο ανθεκτικές από ένα πάγκο κουζίνας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να προστατεύεις τα υλικά τους χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καθαριστικά. Σε γενικές γραμμές, τα οικιακά καθαριστικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον καθαρισμό του αυτοκινήτου για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Οπότε, χρησιμοποίησε καθαριστικά - διαλύματα αλκοόλης και σαπούνι με νερό. Η εφαρμογή τους ωστόσο πρέπει να γίνεται με προσοχή και απαλές κινήσεις – ιδανικά με ένα πανί μικροϊνών. Απέφυγε τα καθαριστικά με βάση την χλωρίνη ή την αμμωνία, διότι καταστρέφουν επενδύσεις, δέρματα και υφάσματα.

Απολύμανε τα χέρια σου

Πριν μπεις στο αυτοκίνητο, ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει πολλές φορές μέσα στην ημέρα, μην αμελείς να απολυμαίνεις τα χέρια σου με αντισηπτικό υγρό ή μαντηλάκι. Έτσι, θα περιορίσεις τις πιθανότητες να μεταφέρεις τον κορωνοϊό στην καμπίνα του αυτοκινήτου από κάτι που ίσως άγγιξες έξω. Ζήτα, το ίδιο να κάνουν και όσοι σε συνοδεύουν στο όχημα.

Τι κάνεις με το air condition

Η ποιότητα του αέρα που αναπνέεις στο αυτοκίνητο, σε ένα μεγάλο βαθμό εξαρτάται από το φίλτρο της καμπίνας. Επέλεξε λοιπόν ένα ειδικό φίλτρο με πολυφαινόλες, το οποίο παρέχει αλλεργιοαντιμικροβιακή προστασία ή ενεργού άνθρακα πολλαπλών στρωμάτων που φιλτράρει, συλλαμβάνει και καταστέλλει αποτελεσματικά επιβλαβή αέρια και παγιδεύει τα ιογενή αερολύματα.

Αν υπάρχουν αρκετοί συνεπιβάτες, άνοιγε συχνά το παράθυρο, ώστε να αερίζεται η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...