Τρεις συλλεκτικές εκδόσεις του νέου Fiat 500e

Θα βγουν σε δημοπρασία, με τα έσοδα να διατίθενται για την προστασία του περιβάλλοντος

  • -
  • -

Παράλληλα με το νέο 500e, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα 500 βενζίνης και hybrid, η Fiat παρουσίασε τρεις συλλεκτικές εκδόσεις του ηλεκτρικού της μοντέλου. Τα συλλεκτικά 500 Giorgio Armani, B.500 “MAI TROPPO” (ποτέ αρκετό) by Bvlgari και 500 Kartell αποτελούν την Made in Italy έκφραση ενός Νέου 500 με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Αυτό το όραμα υποστηρίζεται και από άλλα διάσημα μέλη, όπως οι Giorgio Armani, Bvlgari και Kartell, τρεις θρυλικές εταιρείες που πρεσβεύουν το Made in Italy μαζί με τη Fiat και αγκαλιάζουν τη στρατηγική όπου η φιλικότητα προς το περιβάλλον βαδίζει μαζί με την πρωτοπορία και τη δημιουργικότητα. Μέσω αυτής της σχέσης δημιουργήθηκαν και τα τρία συλλεκτικά Νέα Fiat 500. Για τη δημιουργία τους οι Armani, Bvlgari και Kartell είχαν ως αφετηρία τις παραδοσιακές αξίες του πιο διάσημου αυτοκινήτου της Fiat και τις χρησιμοποίησαν για να δημιουργήσουν τρία μοναδικά Νέα 500 που χαρακτηρίζονται από το στιλ, τη δημιουργικότητα, την υψηλή  ποιότητα, αλλά και την δέσμευση για τη μέγιστη χρήση φυσικών και ανακυκλώσιμων υλικών.

Τα τρία μοναδικά 500 ( 500 Giorgio Armani, B.500 “MAI TROPPO”  by Bvlgari και 500 Kartell) θα πωληθούν μέσω δημοπρασίας, με τα έσοδα να δωρίζονται στο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Earth Alliance, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι ο Leonardo DiCaprio, και που σαν στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος.

500 Giorgio Armani


Μόνο ο Giorgio Armani, ο αναμφισβήτητος βασιλιάς της ιταλικής κομψότητας θα μπορούσε να ερμηνεύσει το στιλ. Ο οίκος δημιούργησε τη δική του έκδοση για το Νέο 500, το 500 Armani. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία λέιζερ, ο οίκος έκανε μικροχαρακτική στην επιφάνεια του αμαξώματος φέρνοντας το όσο πιο κοντά γίνεται στην υφή υφάσματος. Το αποτέλεσμα ενισχύεται από το γκρι-πράσινο χρώμα με υφή μεταξιού. Το ίδιο το χρώμα είναι ένα πρωτοποριακό προϊόν που κατασκευάζεται από οξείδιο του τιτανίου, το οποίο απορροφά τους αέριους ρύπους και καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Η ποσότητα βαφής που χρησιμοποιείται προσφέρει καθαρισμό αέρα αντίστοιχο με εκείνο 10τ.μ. φύλλων, περίπου όσων έχει ένα μεγάλο δέντρο. Με αυτό τον τρόπο το Νέο 500 Giorgio Armani είναι σαν ένα δένδρο σε 4 τροχούς.

Αντίστοιχα στο εσωτερικό τα καθίσματα έχουν επένδυση από οικολογικό δέρμα από την Poltrona Frau, ενώ το ταμπλό έχει επένδυση από ξύλο και αλουμίνιο με σχεδιασμό εμπνευσμένο από τη σειρά Armani/Casa.

B.500 “MAI TROPPO”


Το B.500 “MAI TRO6PPO” από την Bvlgari αποτελεί ένα πρότυπο καλαισθησίας και κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας. Το 500 είχε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο στη Dolce Vita και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την αγάπη στην ομορφιά και την τέχνη. Η νέα ερμηνεία αυτών των εννοιών έρχονται από την Bvlgari, ένα έμβλημα της ιταλικής βιομηχανίας. Μια μάρκα που έφερε νέους όρους στον κόσμο του κοσμήματος και αποτελεί θρύλο του σύγχρονου design. Το Νέο 500 αποτελεί από μόνο του ένα κόσμημα χάρη στα ευγενή υλικά του εσωτερικού και την κορυφαία ποιότητα.

Η Bvlgari εμπνεύστηκε το χρώμα του Νέο 500 “MAI TROPPO” από τους χρωματισμούς του ηλιοβασιλέματος στη Ρώμη. Το εφέ που επιτυγχάνει η βαφή “saffron” (το χρώμα από του στήμονες του Κρόκου Κοζάνης) ενισχύουν την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο είναι ένα κόσμημα αφού περιλαμβάνει σκόνη χρυσού η οποία προκύπτει κατά την κατασκευή κοσμημάτων. Το αποτέλεσμα είναι ένα όχημα που χρησιμοποιεί μια πρωτότυπη μορφή ανακύκλωσης και αντανακλά το ίδιο του το χρώμα. Παράλληλα με τη «χρυσή» βαφή, το B.500 διαθέτει εντυπωσιακά γυαλιστερά στοιχεία στο αμάξωμα, τροχούς το σχήμα των οποίων είναι το ιστορικό σήμα της Bvlgari, ενώ στο κέντρο τους το όνομα Β.500 σχηματίζεται από διαμάντια. Στο εσωτερικό η φιλοσοφία της επαναχρησιμοποίησης υλικών συνεχίζεται με την εφαρμογή μεταξένιων φουλαριών στο ταμπλό από τις παλαιότερες συλλογές της Bvlgari.  Αντίστοιχα η επένδυση των καθισμάτων έχουν το σχέδιο “Diva” καθώς και στοιχεία από χρυσό και μετάξι. Τέλος ένα ιδιαίτερο κόσμημα με ημιπολύτιμους λίθους που δημιουργήθηκε από τους αριστοτέχνες χρυσοχόους της Bvlgari κοσμεί το κέντρο του τιμονιού.

500 Kartell


Η δημιουργικότητα και η πρωτοπορία αποτελούν τα βασικά στοιχεία έμπνευσης του επίσης μοναδικού 500 Kartell. Η Kartell αποτελεί θρυλική μάρκας του ιταλικού βιομηχανικού σχεδιασμού, η οποία συνεχώς αναζητεί νέες φόρμες και χρήσεις των πλαστικών. Τα τελευταία χρόνια η Kartell εστιάζει και στην εξέλιξη φιλικών προς το περιβάλλον πλαστικών.

Το Νέο 500 Kartell αποτελεί την ιδανική μίξη υλικών που συνδέονται για να δημιουργήσουν ένα αντικείμενο πραγματικού σύγχρονου design.

Το αμάξωμα έχει μια μονοχρωματική άποψη χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά υλικά –μέταλλο, γυαλί, λάστιχο, πλαστικό και ύφασμα- στο ίδιο όμως χρώμα, το Kartell blue που είναι εμπνευσμένο από το Yves Klein blue, το σήμα κατατεθέν της μάρκας. Οι επιφάνειες του αμαξώματος στην ίδια απόχρωση έχουν το εφέ καθρέπτη, το οποία επετεύχθη με τη χρήση φιλικής προς το περιβάλλον βαφής χρωμίου.  Τα λογότυπα των δύο μαρκών ξεχωρίζουν από το αμάξωμα χάρη σε μια ιδιαίτερη μέθοδο αμμοβολής που δημιουργεί την αίσθηση βάθους.

Το πιο ξεχωριστό κομμάτι του αμαξώματος μαζί με τη βαφή είναι τα στοιχεία (εμπρός γρίλια, καλύμματα τροχών και εξωτερικών καθρεπτών) που έχουν κατασκευαστή από ανακυκλωμένα πλαστικά που προέρχονται από παλιά συστήματα προβολής. Το σχέδιο είναι εμπνευσμένο από το σχέδιο του διάσημου φωτιστικού Kabuki της Kartell που δημιουργήθηκε από τον Ferrucio Laviani. Το σχήμα του φωτιστικού Kabuki αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό και στο εσωτερικό με ένα κάλυμμα από διάφανο πολυκαρβονικό να καλύπτει το ταμπλό.

Η αντίθεση ανάμεσα στο Kartell blue του αμαξώματος και το φωτεινό εσωτερικό είναι εντυπωσιακή. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τα υφάσματα προέρχονται από 100% ανακυκλωμένο πολυπροπυλένιο, όπως ακριβώς και οι καρέκλες της πρόσφατης συλλογής της Kartell.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...