Έρχονται πρόστιμα αν δεν μειωθούν οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια

Αυτό προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αν η μείωση των τιμών του πετρελαίου δεν περάσει στους καταναλωτές

  • -
  • -

Με αργούς ρυθμούς περνά στις αντλίες των πρατηρίων η μείωση στη διεθνή τιμή του πετρελαίου, με αρκετούς καταναλωτές να αντιδρούν. Η τιμή του αργού πετρελαίου τύπου Brent βρίσκεται το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου 2020 στα 36 δολάρια το βαρέλι.

Με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι αν η μείωση των τιμών του πετρελαίου δεν περάσει στους καταναλωτές θα επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα: «Η μείωση των τιμών του πετρελαίου πρέπει να περάσει στον καταναλωτή. Υπάρχει ήδη μια μείωση περίπου 5% στη βενζίνη, 7% στο diesel και 10% στο πετρέλαιο θέρμανσης. Δεν είναι η μείωση που βλέπουμε στις διεθνείς αγορές. Θέλει κάποιες μέρες για να περάσει αυτή η μείωση και στους Έλληνες καταναλωτές. Θα περάσει γιατί αν δεν περάσει θα βάλουμε αυστηρά πρόστιμα».

Στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι οι τιμές στα ελληνική διυλιστήρια θα υποχωρήσουν έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου κατά περίπου 8%, δηλαδή 6 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο, ενώ ήδη έχουν περάσει στα πρατήρια μειώσεις 2-3 λεπτών ανά λίτρο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...