Koenigsegg Gemera: Ένα 4θέσιο hypercar

Η σουηδική Koenigsegg παρουσίασε το 4θέσιο GT Gemera, το οποίο με 1.700 ίππους διαθέτει επιδόσεις hypercar

  • -
  • -

Η Koenigsegg παρουσίασε το πρώτο της τετραθέσιο μοντέλο, την Gemera, με το οποίο και ουσιαστικά δημιουργεί μία νέα κατηγορία! Την επονομαζόμενη Mega-GT! Το μεγάλο αφεντικό της σουηδικής εταιρείας, ο Christain von Koenigsegg δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η Gemera δημιουργεί μία νέα κατηγορία υπεραυτοκινήτων, με άνετους χώρους και μοναδικές ανέσεις στο εσωτερικό. Και την αποκαλούμε Mega-GT».

Η Gemera μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερις επιβάτες και τις αποσκευές τους, ενώ κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι δύο ευμεγέθεις πόρτες «τύπου γλάρου». Το μεταξόνιο αγγίζει τα τρία μέτρα, εξασφαλίζοντας την άνεση στο εσωτερικό. Το επίπεδο παροχών και πολυτέλειας είναι εξαιρετικά υψηλό, διαθέτοντας οθόνη αφής και infotainment για τους εμπρός, αλλά και πίσω επιβάτες, ασύρματους φορτιστές για το κινητό, Apple CarPlay, ασύρματο δίκτυο σύνδεσης στο διαδίκτυο, κορυφαίο ηχοσύστημα με 11 ηχεία, αλλά και κάμερες περιμετρικά και στο εσωτερικό.

Βέβαια, ένα από τα στοιχεία που εντυπωσιάζει είναι η κινητήρια μονάδα της Gemera, η οποία κάνει χρήση υβριδικής τεχνολογίας και η συνδυαστική της ισχύ αγγίζει τους 1.700 ίππους και τα 3.500 Nm ροπής! Η Koenigsegg έχει τοποθετήσει τρεις ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι συνεργάζονται αρμονικά με τον καινοτόμο 3κύλινδρο κινητήρα της σουηδικής εταιρείας. Το συγκεκριμένο σύνολο με χωρητικότητα 2.000 κ.εκ. διαθέτει δύο τούρμπο και λειτουργεί χωρίς εκκεντροφόρο, με την τεχνολογία να έχει ονομαστεί Tiny Friendly Giant (TFG). O κινητήρας με βάρος μόλις 70 κιλά, αποδίδει 600 ίππους, οι οποίοι και προστίθενται στους 1.100 που προσφέρουν οι τρεις ηλεκτροκινητήρες.

Σύμφωνα με την Koenigsegg, οι επιδόσεις της Gemera είναι καταιγιστικές, αφού για τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση απαιτούνται μόλις 1,9 δευτερόλεπτα, ενώ υπόσχονται ότι το 0-400 χλμ./ώρα θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. Η κίνηση μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς, διαθέτοντας σύστημα torque vectoring, αλλά και τετραδιεύθυνση. Σημειώστε, ότι ο 3κύλινδρος κινητήρας της Gemera μπορεί να λειτουργήσει με χρήση αιθανόλης, μεθανόλης, αλλά και κανονικής βενζίνης. Την ίδια ώρα, η ηλεκτρική αυτονομία αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα. Μόλις 300 αντίτυπα από το εντυπωσιακό GT θα βγουν από τη γραμμή παραγωγής της Koenigsegg, με την τιμή της να αγγίζει τα 1.7 εκατομμύρια δολάρια.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...