6 νέα μοντέλα από SEAT - CUPRA το 2021

Δυναμικά κινείται η ισπανική εταιρεία, έχοντας φιλόδοξα πλάνα

  • -
  • -

Το νέο SEAT Leon τόσο στην 5θυρη εκδοχή του, όσο και στην Sportstourer κυλάει ήδη στη γραμμή παραγωγής της ισπανικής εταιρείας στο Martorell και αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα δυνατά χαρτιά της φίρμας.

Το μικρομεσαίο μοντέλο θα διαθέτει πλούσια γκάμα κινητήρων. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν εκδόσεις CNG, PHEV και mHEV. Η έκδοση φυσικού αερίου (CNG) εφοδιάζεται με κινητήρα 1,5 λίτρων απόδοσης 130 ίππων. Οι δεξαμενές CNG είναι τρεις, με χωρητικότητα 17,3 κιλών και η εργοστασιακή τιμή αυτονομίας είναι 440 χιλιόμετρα.

Η Plug-in έκδοση του Leon εφοδιάζεται με έναν κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτρικό, οι οποί συνδυαστικά αποδίδουν 204 ίππους. Η μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh προσφέρει αυτονομία 60 χιλιομέτρων σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία. Μια επιπλέον έκδοση mild-hybrid 48V, συνδυάζεται με κινητήρες βενζίνης 1.0 TSI, με απόδοση 110 ίππων και 1.5 TSI 150 ίππων.

Δίπλα στους δύο αυτούς τύπους αμαξώματος του Leon θα προστεθεί το CUPRA Formentor, (το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για την CUPRA) του οποίου η παραγωγή θα γίνεται επίσης στο Martorell και θα ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Ο ανεξάρτητος βραχίονας της ισπανικής εταιρείας συνεχίζει την επίθεσή με τα CUPRA Ateca και το νέο Leon. Από τα υβριδικά μοντέλα που θα κατασκευαστούν στο Martorell θα είναι το Tarraco PHEV καθώς και η ηλεκτρική μπαταρία του Mii-electric και το νέο Εl-Born.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...