Το νέο Audi A3 Sportback είναι full digital

Η πρακτικότητα συνδυάζεται με τα σπορ χαρακτηριστικά στην νεότερη και ψηφιακή γενιά του νέου Audi A3 Sportback

  • -
  • -

Το Audi A3 ουσιαστικά δημιούργησε την κατηγορία των premium compact μοντέλων το 1996. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσίασε την 4η και νεότερη γενιά, η οποία έχει δεχθεί ένα απαραίτητο σχεδιαστικό φρεσκάρισμα και έχει εφοδιαστεί με όλες τις τεχνολογίες που προτάσσει η εποχή. Σχεδιαστικά, το νέο Α3 Sportback δανείζεται πολλά στοιχεία από τα σημερινά μοντέλα της Audi, ακολουθώντας τη σύγχρονη φιλοσοφία της εταιρείας. Η μεγάλη μάσκα με τα φώτα ημέρας που κάνουν χρήση τεχνολογίας Matrix LED το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο. Οι πλαϊνές γραμμές του αμαξώματος και οι τονισμένοι θόλοι προσφέρουν έντονα στοιχεία δυναμισμού. Το αποτέλεσμα είναι σύγχρονο, χωρίς να κόβει όμως τις ρίζες με το παρελθόν...


Διαφοροποιημένο είναι και το εσωτερικό. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός από τη βασική έκδοση, με το γνωστό Audi virtual cockpit να προσθέτει διάφορες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα απεικόνιση του συστήματος πλοήγησης. Η οθόνη αφής των 10,1 ιντσών στη κεντρική κονσόλα προσφέρεται επίσης στον στάνταρ εξοπλισμό και διαθέτει ακουστική ανατροφοδότηση και φωνητικό έλεγχο. Σημειώστε, ότι η έκδοση Plus διαθέτει οθόνη 12,3 ιντσών, ενώ προαιρετικό είναι και το head-up display 3ης γενιάς της Audi, με υπολογιστική ισχύ δέκα φορές μεγαλύτερη από αυτή της παλαιότερης. Φυσικά, υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω της εφαρμογής myAudi, του Apple CarPlay ή του Android Auto. Στο A3 Sportback του 2020 νέος είναι επίσης ο επιλογέας ταχυτήτων και τα διακοσμητικά στοιχεία κάρμπον ή αλουμινίου και νέο πίνακα οργάνων σε μαύρο φόντο.



Όσον αφορά τις κινητήρες μονάδες, το νέο A3 Sportback θα διατίθεται με τρεις κινητήρες. Ο πρώτος είναι ο 1.5 TFSI βενζίνης απόδοσης 150 ίππων, ενώ θα προσφέρεται και με τον δίλιτρο diesel TDI με ισχύ 116 ή 150 ίππων. Όλες οι παραπάνω εκδόσεις θα είναι προσθιοκίνητες, ενώ θα μπορούν να συνδυαστούν με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή το γνωστό 7-άρι αυτόματο S tronic διπλού συμπλέκτη. Αργότερα, αναμένεται να παρουσιαστούν οι ισχυρότερες τετρακίνητες, αλλά και υβριδικές εκδόσεις. Τέλος, ο πίσω άξονας φιλοξενεί ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων, ενώ προαιρετικά προσφέρεται και με το Adaptive Damper Control, με τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, που ταυτόχρονα φέρνουν το αμάξωμα κατά 10 mm πιο κοντά στο έδαφος. Το μήκος του Α3 έχει αυξηθεί μόλις κατά 3 εκατοστά, με το μεταξόνιο να διατηρείται στο ίδιο μέγεθος. Σημειώστε, ότι ο χώρος αποσκευών δεν έχει διαφοροποιηθεί, παραμένοντας στα 380 λίτρα.

Όπως είναι απολύτως φυσιολογικό, το νέο A3 Sportback διαθέτει όλα τα απαραίτητα σήμερα συστήματα ασφαλείας στο βασικό εξοπλισμό, όπως το Audi pre sense, την υποβοήθηση εκτροπής από τη λωρίδα και διατήρηση σε αυτή. Το νέο Audi A3 Sportback θα λανσαριστεί στη χώρα μας το καλοκαίρι, με τις τιμές του να αναμένεται να δημοσιοποιηθούν λίγο νωρίτερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...