Με το Easy Wallbox θα φορτίζεις το ηλεκτρικό σου Fiat & Jeep στο σπίτι σου

Λειτουργεί όπως και οποιαδήποτε άλλη κοινή ηλεκτρική συσκευή με τροφοδοσία από μία απλή πρίζα τύπου σούκο

  • -
  • -

H FCA (Fiat Chrysler Automobiles) δίνει λύση στη φόρτιση των ηλεκτρικών, αλλά και των Plug-in υβριδικών μοντέλων της στο σπίτι. Με το σύστημα φόρτισης Easy Wallbox της ENGIE Eps, που δημιουργήθηκε κατά αποκλειστικότητα για την FCA, ο χρήστης μπορεί να φορτίσει το αυτοκίνητο του χωρίς καμία παρέμβαση στην οικιακή του ηλεκτρική εγκατάσταση. Το Easy Wallbox™ λειτουργεί όπως και οποιαδήποτε άλλη κοινή ηλεκτρική συσκευή και αναμένεται να είναι διαθέσιμο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Μπορεί να λειτουργεί χωρίς καμία τροποποίηση με τροφοδοσία από μία απλή πρίζα τύπου σούκο (έως 2,2kW). Παράλληλα αν κάποιος το επιθυμεί η ίδια συσκευή μπορεί να φτάσει χωρίς πρόβλημα μέχρι και τα 7,4kW αν συνδεθεί απευθείας με το δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Για να επιδείξουν την ευκολία χρήσης της συσκευής, η FCA και η ENGIE Eps, πήραν ένα plug-in Jeep Renegade 4xe και το Easy Wallbox™ σε μια τοποθεσία που κανείς δεν θα περίμενε να δει σημείο φόρτισης, στο πανέμορφο Piana di Vigezzo και σε υψόμετρο 1.800 m όπου τερματίζει η μεγαλύτερη διαδρομή τελεφερίκ στην Ευρώπη και το οποίο σύντομα θα τροφοδοτείται με 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια χάρη στην ENGIE Eps. Μετά από μια απόλυτα ασφαλή και εύκολη ανάβαση και κατάβαση στην απότομη πλαγιά χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια, το Jeep Renegade 4xe συνδέθηκε στο Easy Wallbox™ που τοποθετήθηκε με θέα τις εκπληκτικές Άλπεις.

Ήδη ο Όμιλος FCA προχωρά στην παρουσίαση μια σειρά εξηλεκτρισμένων μοντέλων, όπως τα νέα Fiat 500 και Panda Hybrid, τα plug-in Hybrid Jeep Renegade και Compass, καθώς και τα αμιγώς ηλεκτρικά Νέα Fiat 500 και Fiat Professional Ducato.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ FIAT 500 & PANDA HYBRID

Η συνεργασία με την ENGIE Eps περιλαμβάνει τη δημιουργία σταθμών φόρτισης στο εργοστάσιο του Mirafiori, αλλά και ερευνητικά προγράμματα όπως εκείνο για τα δίκτυα V2G (Vehicle to Grid) και τις πειραματικές μονάδες παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Ειδικότερα, για το πρόγραμμα V2G, ο κ. Di Stefano σημείωσε ότι δρομολογείται η προμήθεια 700 ηλεκτρικών αυτοκινήτων που θα μπορούν να προσφέρουν 25MW ενέργειας και να σταθεροποιούν το δίκτυο διανομής κατά τη διάρκεια στάθμευσης τους. Παράλληλα η εγκατάσταση περισσότερων από 120.000τ.μ. φωτοβολταϊκων στοιχείων στην οροφή των κτηρίων και τους χώρους στάθμευσης 1.750 οχημάτων του Mirafiori θα οδηγήσουν στην παραγωγή ενέργειας της τάξης των 15MW και τη μείωση των εκπομπών CO2 κατά 5.000 τόνους. 

Ο CEO της ENGIE Eps, κ. Carlalberto Guglieminotti, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θέλουμε να δείξουμε ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αρκετά μεγάλο για να σταματήσει ένα Jeep, το οποίο πλέον μπορεί να φορτιστεί χάρη στο Easy Wallbox™ ακόμα και σε πολύ μεγάλα υψόμετρα και σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες». Ο Roberto Di Stefano, Επικεφαλής του e-Mobility της FCA, συμπλήρωσε σχετικά: «Η ηλεκτροκίνηση δεν αφορά μόνο τα αυτοκίνητα, αλλά συνολικά τον τρόπο που βλέπουμε τη χρήση του αυτοκινήτου και τις μεταφορές. Η FCA σκοπεύει να δημιουργήσει ένα συνολικό οικοσύστημα προϊόντων και υπηρεσιών που θα κάνουν εφικτή τη ευρεία χρήση των εξηλεκτρισμένων οχημάτων.»


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...