Το Polestar Precept μας δείχνει πόσο cool μπορούν να είναι τα ηλεκτρικά

H θυγατρική της Volvo μας αποκαλύπτει το όραμα της για το μέλλον

  • -
  • -

Η Polestar αποκάλυψε το πολυαναμενόμενο Precept, το οποίο και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην έκθεση της Γενεύης. Με το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, η Polestar μας δίνει μία ιδέα για τη μελλοντική της φιλοσοφία, δίνοντας έμφαση στη χρήστη βιώσιμων υλικών, τη συνεχή εξέλιξη των ψηφιακών παροχών στο χρήστη, αλλά και φυσικά στην ιδιαίτερη σχεδίαση που χαρακτηρίζει την  εταιρεία. Η ονομασία του συγκεκριμένου μοντέλου δεν είναι τυχαία. Σε απόλυτη μετάφραση «Precept» είναι το δίδαγμα, και ουσιαστικά αποτελεί επίδειξη των ικανοτήτων της Polestar.

Φυσικά, δεν είναι ένα οποιοδήποτε μοντέλο, αφού είναι το πρώτο που βγαίνει από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας από τη στιγμή που ξεχώρισε από τη Volvo και αποτέλεσε ξεχωριστό brand. Η σχεδιαστική του φιλοσοφία έχει τρεις βασικές αρχές: Αγνότητα, προοδευτικότητα και επιδόσεις. «Το Precept αποτελεί απόδειξη, αλλά και επίδειξη του οράματος μας για το τι μπορούμε να καταφέρουμε στην Polestar», είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Thomas Ingenlath. «Το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο είναι σύμφωνο με τις τάσεις και τις προκλήσεις που έχουμε σήμερα ως κοινωνία, αλλά και ως βιομηχανία. Δεν είναι το όνειρο ενός μακρινού μέλλοντος. Με το Precept επιδεικνύουμε το όραμα μας για την αυτοκίνηση στο μέλλον, αλλά και πως θα ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα.»

Η σχεδίαση του Precept είναι αναμφίβολα μινιμαλιστική, με καθαρές γραμμές και έντονες ακμές στο τετράθυρο αμάξωμα. Το μεταξόνιο των 3,1 μέτρων προσφέρει άπλετους χώρους φιλοξενώντας με χαρακτηριστική άνεση τέσσερις και περισσότερους επιβάτες.

Στο εσωτερικό έχουν χρησιμοποιηθεί νέα υψηλής τεχνολογίας υλικά, τα οποία και μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Polestar. Η χρήση τους έχει σαν αποτέλεσμα το βάρος να είναι μειωμένο κατά 50%, ενώ μειωμένη κατά 80% είναι η χρήση πλαστικού. Οι επιφάνειες των καθισμάτων και πολλά ακόμα στοιχεία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, με τον συνδυασμό δέρματος, ξύλου και χρωμίου να δημιουργούν ένα πολυτελές σύνολο.

Αντίστοιχα εντυπωσιακή στο εσωτερικό είναι η κεντρική οθόνη αφής, που έχει διάσταση 15 ιντσών και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Google. Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διάσταση 12,5 ιντσών, ενώ το ταμπλό διακρίνεται για την απλότητα του με μία μεταλλική λεπίδα να το διαπερνά από άκρη σε άκρη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...