Σπορ ηλεκτρικό roadster σχεδιάζει η Volkswagen

Ίσως αποτελέσει τη βάση και για το επόμενο Audi TT

  • -
  • -

Μία σειρά από δημοσιεύματα θέλουν τη Volkswagen να σχεδιάζει την παραγωγή ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου, το οποίο και θα κάνει χρήση της τεχνολογίας που ανέπτυξε το γερμανικό εργοστάσιο από το εντυπωσιακό αγωνιστικό ID R. Η συγκεκριμένη κατασκευή θα είναι ένα κουπέ roadster, το οποίο φυσιολογικά θα βασίζεται στη γνωστή πλέον πλατφόρμα MEB. Την ίδια στην οποία έχει «χτιστεί» το νέο ID 3 χάτσμπακ.
Όλα δείχνουν, ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW θα βρεθεί απέναντι στη δεύτερη γενιά του Tesla roadster. Η πλατφόρμα MEB μπορεί να φιλοξενήσει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, και σύμφωνα με τους γερμανικούς τεχνικούς το συγκεκριμένο στοιχείο είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην σχεδίαση ενός σπορ μοντέλου, αφού μπορούν να επιλέξουν αν η κίνηση θα μεταφέρεται στους εμπρός, στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς.


Είναι πολύ πιθανό η γερμανική εταιρία να υιοθετήσει την αρχιτεκτονική που χρησιμοποιήθηκε στο νέο ID 4 SUV, το οποίο διαθέτει δύο κινητήρες και πιθανότατα θα είναι η κορωνίδα της σειράς ID. Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η αυτονομία θα ξεπερνάει τα 900 km! Όσον αφορά τις επιδόσεις του roadster, αναμένεται να είναι εκρηκτικές με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για μόλις 1,9 sec για το 0-100 km/h! Μάλιστα, μόνο απίθανο δεν είναι να αποτελέσει τη βάση για την επόμενη γενιά του Audi TT, το οποίο επίσης ενδέχεται να προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση. Όσον αφορά τη μπαταρία, ο επικεφαλής του τμήματος της VW Motorsport, Sven Smeets, είχε αποκαλύψει στο παρελθόν πως το αγωνιστικό τμήμα εργάζεται επάνω σε μία μπαταρία επιδόσεων που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα σπορ μοντέλα της σειράς ID.

Όπως αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα, ήδη οι πρώτες σχεδιαστικές προτάσεις είναι έτοιμες στο Wolfsburg. Και σίγουρα, αν διαθέτει επιρροές από το BlueSport Concept (φωτό) που είχε παρουσιαστεί το 2009 στο σαλόνι αυτοκινήτου Βορείου Αμερικής, τότε θα έχουμε να κάνουμε με ένα εξαιρετικά θελκτικό roadster.

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την παραγωγή ενός σπορ κουπέ αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου από τη VW
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...