Υπουργεία, δήμοι και περιφέρειες μπορούν να αποκτούν ηλεκτρικά οχήματα

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τη σχετική ρύθμιση

  • -
  • -

Όπως είχε προαναγγείλει ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, έφθασε στη Βουλή η ρύθμιση που θα επιτρέπει πλέον οι δημόσιες υπηρεσίες να αποκτούν ή να μισθώνουν ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα.

Συγκεκριμένα, με το άρθρο 25 εκσυγχρονίζονται οι διατάξεις για την προμήθεια και κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων του δημοσίου τομέα. Ρυθμίζεται έτσι ότι οι υπηρεσίες του δημοσίου τομέα μπορούν να προμηθεύονται μέσω αγοράς, χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing), διάθεσης από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού της ΑΑΔΕ, καθώς και μέσω δωρεάς, ηλεκτρικά και υβριδικά επιβατικά υπηρεσιακά οχήματα, καθώς και οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας χαμηλών ρύπων, φιλικά προς το περιβάλλον.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Με κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εσωτερικών θα καθοριστούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει να πληρούν τα προς προμήθεια οχήματα, όπως οι κατηγορίες, ο ανώτατος επιτρεπόμενος κυβισμός ή/και η ισχύς του κινητήρα, το ανώτατο όριο εκπομπής CO2, η κατανάλωση καυσίμου σε μεικτό κύκλο για τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης ή η αυτονομία τους σε χιλιόμετρα για τα ηλεκτρικά ή υβριδικά οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...