Στην Ολλανδία για την ηλεκτροκίνηση ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα έχει επαφές με μέλη της ολλανδικής κυβέρνησης και στελέχη της αγοράς

  • -
  • -
Στην Ολλανδία για την ηλεκτροκίνηση ο Κωστής Χατζηδάκης
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στα τέλη του πρώτου εξαμήνου του 2020 αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο που θα προβλέπει τα κίνητρα για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας. Με αυτό τον ορίζοντα, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιεί το διήμερο 20-21 Φεβρουαρίου επίσκεψη εργασίας στην Ολλανδία, μία από τις πιο φιλικές – προς τα ηλεκτρικά οχήματα – χώρες της Ευρώπης.

Ο Κωστής Χατζηδάκης θα συνοδεύεται από τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών (και πρόεδρο της Διυπουργικής Επιτροπής για την ηλεκτροκίνηση), Αλεξάνδρα Σδούκου. Κύριο θέμα της ατζέντας είναι οι πρακτικές στον τομέα της ηλεκτροκίνησης από μια χώρα που πρωτοπορεί στον τομέα αυτό. Σημειώνεται ότι η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα της Ευρώπης από πλευράς υποδομών φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων, καθώς έχουν εγκατασταθεί 46.000 σταθμοί φόρτισης και ο αριθμός αυτός αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια. Θα συζητηθούν επίσης ευρύτερα θέματα κλιματικής αλλαγής και ενέργειας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει συναντήσεις με τον Ολλανδό Υπουργό Οικονομικών και Κλιματικής Πολιτικής, Eric Wiebes και με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Stientje van Veldhoven. Θα επισκεφθεί τα κεντρικά γραφεία της Elaad NL, του κέντρου καινοτομίας για τις έξυπνες υποδομές φόρτισης και τη διαχείρισή τους από το ηλεκτρικό δίκτυο, καθώς και τις ολλανδικές εταιρείες Allego και Alfen, ηγέτες στον τομέα των λύσεων φόρτισης για ηλεκτροκίνητα οχήματα. 

To πρόγραμμα του υπουργού ΠΕΝ περιλαμβάνει επίσης συναντήσεις με τη διοίκηση της Leaseplan, καθώς και με δημόσιους φορείς υπεύθυνους για την υλοποίηση προγραμμάτων προώθησης της ηλεκτροκίνησης, όπως τον Δήμο του Άμστερνταμ (που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι έως το 2030 θα απαγορεύσει την κυκλοφορία όλων των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην πόλη). Τέλος, κατά την παρουσία του στο Άμστερνταμ, θα επισκεφθεί σημείο φόρτισης ηλεκτρικών ταξί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΤΟ 30% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟ 2030ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...