Αλυσιδωτές αντιδράσεις λόγω κορωνοϊού

Τα προβλήματα που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού εξακολουθούν να «χτυπούν» τις αυτοκινητοβιομηχανίες

  • -
  • -

Ο επικεφαλής επιχειρήσεων της ΚΙΑ, Emilio Herrera, έδωσε νέα διάσταση αναφορικά με τα προβλήματα που προκαλεί ο κορωνοϊός στις αυτοκινητοβιομηχανίες. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το γεγονός ότι δεν λειτουργούν τα εργοστάσια είναι πολύ πιθανό να μην επιτρέψει στις εταιρείες να παράγουν και να πουλήσουν υβριδικά και ηλεκτρικά μοντέλα. Με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να φτάσουν το μέσο όρο εκπομπών ρύπων που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κάθε αυτοκινητοβιομηχανία έχει διαφορετικούς στόχους ανάλογα με τη γκάμα που διαθέτει, αλλά ο μέσος όρος των 95 γρ./χλμ για τα αυτοκίνητα που θα πουλήσουν φέτος σημαίνει ότι πρέπει να ταξινομηθεί σημαντικός αριθμός υβριδικών, plug-in υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Emilio Herrera ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο σχεδιασμός μας για τους συγκεκριμένους στόχους έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν. Και ο κορωνοϊός είναι κάτι που κανείς μας δεν είχε υπολογίσει. Σήμερα δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποιο θα είναι το αντίκτυπο, αλλά είναι πιθανό να μην μπορέσουμε να σημειώσουμε τον επιθυμητό αριθμό πωλήσεων με αποτέλεσμα να ζητήσουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει σχετικά μέτρα.»

Η έξαρση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει στο κλείσιμο αρκετών εργοστασίων στην Ασία, συμπεριλαμβανομένου και αυτού της ΚΙΑ στη Νότια Κορέα. Την ίδια ώρα και οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες επηρεάζονται, αφού αρκετοί από τους προμηθευτές τους έχουν έδρα στην Κίνα. «Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο σημείο που το πλάνο μας για το μέσο όρο της εκπομπής ρύπων δεν θα μπορούμε να το πιάσουμε», είπε ο Herrera και κατέληξε: «Όμως, στο χειρότερο σενάριο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο. Απλά, εύχομαι να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...