Αναβλήθηκε η έκθεση στο Πεκίνο

Με επίσημη ανακοίνωση τους οι οργανωτές της έκθεσης του Πεκίνο γνωστοποίησαν ότι η έκθεση αναβάλλεται λόγω του κορωνοϊού

  • -
  • -

Η έκθεση του Πεκίνο στην Κίνα ήταν προγραμματισμένη για τον Απρίλιο, αλλά η έξαρση της επιδημία του κορωνοϊού οδήγησε στην αναβολή της. Τη συγκεκριμένη απόφαση ανακοίνωσε η οργάνωση της έκθεσης με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της: «Με στόχο να εξασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των εκθετών αλλά και των επισκεπτών, η οργανωτική επιτροπή της έκθεσης του Πεκίνο (Auto China 2020) αποφάσισε την αναβολή της. Η αρχική ημερομηνία ήταν προγραμματισμένη για τις 21-30 Απριλίου και η νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.»

Σας θυμίζουμε, ότι πριν από μερικές ημέρες γνωστοποιήθηκε η αναβολή και του Grand Prix της Κίνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Σε κάθε περίπτωση, με τις απαγορεύσεις πτήσεων που ισχύουν σήμερα και τους δρόμους του Πεκίνο να ψεκάζονται καθημερινά με χημικά με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, η συγκεκριμένη απόφαση έμοιαζε τελείως λογική.

Η αναβολή της έκθεσης του Πεκίνο αποτελεί ισχυρό χτύπημα στην αυτοκινητοβιομηχανία και την αγορά της Κίνας, η οποία ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει μετά τις πτωτικές τάσεις που εμφάνισε το 2018 και το 2019. Αν και παραμένει η μεγαλύτερη αγορά νέων αυτοκινήτων, με 22.3 εκατομμύρια ταξινομήσεις μόνο την τελευταία χρονιά. Οι εκθέσεις του Πεκίνο και της Σανγκάη γνώρισαν άνθηση, αναγνώριση και έγιναν διεθνείς τα τελευταία χρόνια, με την πρώτη να έχει περισσότερους από 800.000 επισκέπτες.  

Την ίδια ώρα, οι οργανωτές της έκθεσης της Γενεύης παρακολουθούν τις όποιες εξελίξεις, τονίζοντας ότι η σημαντικότερη έκθεση της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Κάπου εδώ αξίζει να συμπληρώσουμε ότι το Παγκόσμιο συνέδριο κινητής τηλεφωνίας στη Βαρκελώνη που ήταν προγραμματισμένο για τις 24 Φεβρουαρίου ακυρώθηκε για τους ίδιους λόγους, ειδικά από τη στιγμή που οι περισσότεροι εκθέτες από την Κίνα άρχισαν να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...