Υπουργός Μεταφορών για νέο ΚΟΚ: Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το όχημα

Ο Κώστας Καραμανλής είπε επίσης ότι σε έναν μήνα θα είναι έτοιμο το σύστημα για το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης

  • -
  • -

Στις αλλαγές που θα επιφέρει ο αναθεωρημένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας (για τον οποίο σας έχει ενημερώσει εδώ και καιρό το GOCAR), αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι η αυστηροποίηση του ΚΟΚ θα γίνει εκεί όπου χρειάζεται, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θα μειωθούν τα πρόστιμα.

«Πρέπει να πάμε σε ένα σύστημα όπου θα τιμωρούμε τον οδηγό και όχι το όχημα. Μιλάμε για αυστηροποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκεί που χρειάζεται και όχι παντού. Και εδώ υπάρχει και ένα ζήτημα εφαρμογής. Γιατί πολλές φορές βλέπουμε αυστηροποιημένους Κώδικες Οδικής Κυκλοφορίας που δεν έχουν σχέση με τη λογική και στην ουσία δεν εφαρμόζονται. Χρειαζόμαστε λοιπόν αυτή τη στιγμή, σε μερικά παραπτώματα που είναι απαράδεκτα και δημιουργούν ζητήματα στην οδική ασφάλεια, να είμαστε αυστηροί και να το εφαρμόσουμε και σε άλλες περιπτώσεις να μειώσουμε τα πρόστιμα. Σκεφτόμαστε να επαναφέρουμε ένα point system, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το βασικό πρόβλημα που πρέπει να λύσουμε είναι ότι στην Ελλάδα δυστυχώς τα στατιστικά είναι εξαιρετικά στενάχωρα για ζητήματα Οδικής Ασφάλειας. Με αυτό τον τρόπο και με ένα νέο σύστημα εξετάσεων οδήγησης, θα προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το υπαρκτό πρόβλημα».

Όσον αφορά τη δυνατότητα εκτύπωσης προσωρινού διπλώματος οδήγησης για όσους έχουν επιτύχει στις εξετάσεις, ο κ. Καραμανλής δήλωσε: «Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, σε ένα μήνα από τώρα - αυτό έχει ψηφιστεί από τη Βουλή - θα μπορεί πλέον αυτός που έχει επιτύχει στις εξετάσεις να παίρνει το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα, με μία πολύ εύκολη εφαρμογή, που σημαίνει ότι θα μπορεί να οδηγεί αμέσως και να μην περιμένει τρεις μήνες».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...