Αναβίωση της Porsche 914;

Στην Porsche εξετάζουν σοβαρά τη σχεδίαση ενός μοντέλου με χαμηλό κόστος κτήσης, το οποίο θα μπορούσε να είναι ο συνεχιστής της 914

  • -
  • -

Η Porsche σκέφτεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της σχεδίασης και κατασκευής ενός προσιτού μοντέλου, το οποίο και θα είναι το φθηνότερο της γκάμας της. Τη συγκεκριμένη πληροφορία αποκάλυψε ο επικεφαλής σχεδίασης της γερμανικής εταιρίας, Michael Mauer, ο οποίος σε συνέντευξη του στο επίσημο site της Porsche δεν έκρυψε ότι υπάρχουν σκέψεις για μία μοντέρνα εκδοχή της 914. «Είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα και αποτελεί σημαντικό θέμα συζήτησης εδώ και αρκετό καιρό στο εσωτερικό της εταιρίας», είπε ο Mauer. Μάλιστα, αποκάλυψε πως κατά τη γνώμη του θα πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο με πολύ βασικά χαρακτηριστικά και στοιχεία, που θα κατατάσσεται κάτω από την Boxster. Ιδανικά για τον ίδιο θα διαθέτει ελάχιστα ηλεκτρονικά βοηθήματα, απόλυτα μηχανικές λύσεις και ουσιαστικά να προσφέρει ανόθευτη ικανοποίηση στον οδηγό.


Όταν ρωτήθηκε για την σχεδίαση ενός αυτοκινήτου, το οποίο θα βρεθεί απέναντι στα Audi TT RS και VW Golf R32, κάτι σαν τη μοντέρνα 550, ανέφερε ότι μία τέτοιου είδους κατασκευή δεν θα είχε σημαντικό αντίκτυπο. Οι πωλήσεις δεν θα ήταν ικανοποιητικές, με αποτέλεσμα να είναι ασύμφορη και μη κερδοφόρα η δημιουργία του.

Ο ίδιος επιμένει στην 914, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να φέρει νέους πελάτες στην εταιρία, μεγαλώνοντας το μερίδιο της στην αγορά. Μάλιστα, αν και ακόμα είναι νωρίς για να πει κανείς αν θα διατίθεται και σε τάργκα έκδοση, ο Mauer δεν απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο. «Όσο περισσότερο δουλεύω στο μυαλό μου την 914, τόσο περισσότερο παλεύω για τη δημιουργία της. Να είναι μία απλή σε σύλληψη και σχεδίαση κατασκευή.» Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, η αναβίωση της 914 δεν είναι απλά μία ιδέα, αλλά το πιο πιθανό είναι να βρίσκεται ήδη στα φάση της σχεδίασης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...