Σε ποιες ελληνικές πόλεις θα μπουν ταχυφορτιστές της Tesla

Αποτελούν τμήμα του πανευρωπαϊκού δικτύου φόρτισης της αμερικάνικης εταιρείας

  • -
  • -

Η ανάπτυξη του δικτύου ταχυφορτιστών της Tesla στην Ευρώπη αποτελεί σημαντική προϋπόθεση, προκειμένου να αυξηθούν και άλλο οι πωλήσεις των ηλεκτρικών μοντέλων της. Και ενώ στη Δυτική και την Κεντρική Ευρώπη υπάρχουν αρκετοί ταχυφορτιστές, απουσιάζουν από την Ανατολική και ειδικά από τα Βαλκάνια.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, καθώς το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία αρκετών σημείων φόρτισης σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Σερβία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

ΠΩΣ Η TESLA ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΙΔΡΥΣΕΙ ΚΕΝΤΡΟ R&D ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ειδικά για την Ελλάδα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Tesla Ολλανδίας, το σχέδιο προβλέπει την εγκατάσταση και λειτουργία ταχυφορτιστών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Σπάρτη. Το δίκτυο θα εξυπηρετεί όσους διαθέτουν αυτοκίνητα Tesla στην Ελλάδα, αλλά και τους τουρίστες που ταξιδεύουν με το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΤΡΙΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΕ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ TESLA MODEL 3

Με δεδομένη την μεγάλη αυτονομία των μοντέλων της Tesla (ενδεικτική άνω των 500 km για τα Model S και Model 3), η απόσταση από σταθμό σε σταθμό δεν είναι απαγορευτική για να ταξιδέψει κάποιος σε κάθε άκρη της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το ελληνικό δίκτυο θα συνδέεται ανατολικά με αυτό της Ιταλίας (υπάρχουν ήδη αρκετοί σταθμοί) βόρεια με αυτό της Βόρειας Μακεδονίας (αναμένεται σημείο φόρτισης στα Σκόπια) και της Βουλγαρίας (αναμένεται στη Φιλιππούπολη) και ανατολικά με το δίκτυο της Τουρκίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...