Μοναδική ανακατασκευασμένη Miura SVJ

Η Lamborghini ανακατασκεύασε μία εκπληκτική Miura SVJ, ένα από τα μόλις τέσσερα μόλις μοντέλα που βγήκαν από το ιταλικό εργοστάσιο με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό

  • -
  • -

Για πολλούς η Lamborghini Miura είναι ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που σχεδίασε ποτέ η ιταλική εταιρία, και όχι μόνο. Η ιδιαιτερότητα που τη χαρακτήριζε της χάρισε μία ξεχωριστή θέση στην ιστορία της αυτοκίνησης. Όμως, ανάμεσα στις Miura που κατασκευάστηκαν υπάρχουν κάποιες ακόμα πιο σπάνιες και ιδιαίτερες. Και οι πλέον δυσεύρετες είναι αυτές που φέρουν τον κωδικό SVJ. Μόνο τέσσερις αυθεντικές Miura SVJ βγήκαν από το εργοστάσιο της Lamborghini. Η ιστορία της συγκεκριμένης έκδοσης έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αφού ουσιαστικά οι Ιταλοί τεχνικοί είχαν εμπνευστεί από την Miura Jota. Η τελευταία αποτελούσε ένα πρωτότυπο που είχε σχεδιάσει και κατασκευάσει o Bob Wallace. O δοκιμαστής της Lamborghini προσπάθησε να δημιουργήσει μία αγωνιστική εκδοχή της Miura για το Πρωτάθλημα Τουρισμού έτσι ώστε να πείσει το ΔΣ της εταιρίας να εμπλακεί στους αγώνες. Μόλις μία Jota κατασκευάστηκε, ο Wallace δεν πήρε το πολυπόθητο πράσινο φως, αλλά συγκέντρωσε το θαυμασμό των φίλων της αυτοκίνησης για τη δημιουργία του. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Lamborghini να κατασκευάσει τέσσερις SVJ για συγκεκριμένους πελάτες, οι οποίες και μοιράζονταν πολλά κοινά μηχανικά μέρη με τη Jota.

Μία από τις τέσσερις SVJ εκτίθεται αυτές τις ημέρες στην έκθεση Retromobile Classic στο Παρίσι. Η συγκεκριμένη Miura έχει ανακατασκευαστεί πλήρως από το τμήμα Polo Storico της Lamborghini και συγκεντρώνει βλέμματα θαυμασμού. Κατασκευάστηκε το 1973 για τον οδηγό αγώνων Hubert Hahne, ο οποίος ήταν αντιπρόσωπος της Lamborghini στη Γερμανία εκείνη την περίοδο. Το αυτοκίνητο αρχικά ήταν βαμμένο μαύρο, με ασπρόμαυρο δερμάτινο εσωτερικό. Το 1977 ο Hahne αποφάσισε να τη βάψει ασημί, διατηρώντας τον ίδιο εσωτερικό διάκοσμο. Από τότε παρέμεινε σε αυτό το χρωματισμό, ενώ στις αρχές του 2000 πωλήθηκε σε συλλέκτη στην Ιαπωνία. Σήμερα είναι η πρώτη φορά που βλέπει τα φώτα της δημοσιότητας μετά από σχεδόν 20 χρόνια και αφού πρώτα ανακατασκευάστηκε από την Lamborghini.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...