Ανεβασμένος ο Όμιλος Renault σε Ελλάδα και Ευρώπη

Αύξηση πωλήσεων σημείωσε η γαλλική φίρμα

  • -
  • -

Το 2019 ήταν μια καλή χρονιά για τον Όμιλο Renault, τόσο στην ελληνική όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, με τις πωλήσεις και τα μερίδια του να κατέγραψαν ανοδική πορεία.

Όσον αφορά την Ελλάδα, οι συνολικές πωλήσεις της Renault και της Dacia έφτασαν τα 6.112 αυτοκίνητα, που μεταφράζεται σε αύξηση 11%. Επιπλέον, το μερίδιο του Groupe Renault στην Ελλάδα ανέβηκε στο 5,4%.

Πιο συγκεκριμένα, η Renault αύξησε τις πωλήσεις 2,1%, με τα περισσότερα μοντέλα να καταγράφουν ανοδική πορεία σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Το Twingo σημείωσε αύξηση 48% στην κατηγορία του, ενώ το Clio σημειώνοντας αύξηση 1,7% κατέκτησε την όγδοη θέση στο σύνολο των πωλήσεων της ελληνικής αγοράς.

Το Captur που παίζει στην πιο δημοφιλή κατηγορία των B-SUV σημείωσε αύξηση 65%, ενώ το μεγαλύτερο Kadjar ανέβηκε 52%.

Η Dacia συνέχισε την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών, έχοντας αύξηση 38,9%, με μερίδιο 1,6%. Τα εύσημα για αυτή την πορεία πάνε στο Duster, το οποίο κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία του, C-SUV, με τις πωλήσεις του σε σχέση με το 2018, να είναι αυξημένες κατά 79%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα επαγγελματικά, το Groupe Renault αύξησε τις πωλήσεις του στην Ελλάδα κατά 26,2%, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, κατακτώντας μερίδιο 5,1%, ενώ το Dacia Dokker Van έγινε το επαγγελματικό μοντέλο με την μεγαλύτερη αύξηση πωλήσεων μέσα στο 2019. 

Το Groupe Renault και στην Ευρώπη κατέγραψε θετική πορεία για άλλη μια χρονιά. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν κατά 1,3%, με το Clio να παραμένει ηγέτης της κατηγορίας του πανευρωπαϊκά, όπως, άλλωστε, κατάφερε να κάνει και το Captur.

Αντιστοίχως, η Dacia θριάμβευσε και στην Ευρώπη, σημειώνοντας αύξηση πωλήσεων για 7η συνεχόμενη χρονιά, που το 2019 έφτασε το 10,4%.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...