Παραδόθηκαν οι πρώτες Bentley Flying Spur

Οι πρώτες Bentley Flying Spur βρίσκονται ήδη στα χέρια των τυχερών και… εύπορων κατόχων τους

  • -
  • -

H Bentley ξεκίνησε την παράδοση της πολυτελούς Flying Spur σε Ευρώπη και Μεγάλη Βρετανία, με τις υπόλοιπες παραδόσεις στην ανατολική αγορά, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία να έχουν προγραμματιστεί μέσα στους επόμενους μήνες. Η νέα Flying Spur αναμένεται να συγκεντρώσει το 20% των πωλήσεων της Bentley παγκοσμίως. Η βρετανική λιμουζίνα παρουσιάστηκε στο δεύτερο μισό του 2019 και ήδη έχει αποσπάσει μία σειρά από βραβεία, όπως το «Luxury Car of the Year». Η παραγωγή των αυτοκινήτων ξεκίνησε το Νοέμβριο στο εργοστάσιο Crewe, το πρώτο ανθρακικά ουδέτερο στη Μεγάλη Βρετανία για πολυτελή αυτοκίνητα. Ο Chris Craft, μέλος του Δ.Σ. της Bentley και υπεύθυνος πωλήσεων - μάρκετινγκ, είπε σχετικά: «Έχουμε σχεδιάσει την Flying Spur με πολύ περισσότερο συναίσθημα, σαφώς πιο δυναμικά χαρακτηριστικά, κορυφαίο εσωτερικό διάκοσμο και προηγμένη τεχνολογία. Η νέα Flying Spur είναι το απόλυτο αυτοκίνητο που συνδυάζει πολυτέλεια και επιδόσεις, όντας το κορυφαίο μοντέλο της Bentley. Και σήμερα είμαστε ενθουσιασμένοι που βρίσκεται στα χέρια των πελατών μας, διότι πιστεύουμε ότι απέκτησαν ένα μοναδικό αυτοκίνητο.»

Η 3η γενιά της Flying Spur αποτελεί επίδειξη τεχνογνωσίας της Bentley και των δυνατότητων της. Η σχεδίαση της αποπνέει δυναμισμό, διατηρώντας το DNA της βρετανικής εταιρίας. Βασισμένη σε εντελώς νέα πλατφόρμα, έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο ενώ ο εμπρός άξονας είναι τοποθετημένος πιο μπροστά συμβάλλοντας στα βελτιωμένα οδηγικά χαρακτηριστικά αλλά και στην επιβλητική της εικόνα. Φυσικά, για το εσωτερικό τα λόγια είναι περιττά, συνδυάζοντας κλασσικά στοιχεία της Bentley και φυσικά σύγχρονες τεχνολογίες.

Κάτω από το εμπρός καπό κρύβεται μία βελτιωμένη έκδοση του εξάλιτρου W12 με τα δύο τούρμπο, ο οποίος συνδυάζεται με μία αναβαθμισμένη εκδοχή του αυτόματο κιβωτίου διπλού συμπλέκτη των οκτώ σχέσεων. Οι επιδόσεις της είναι καταιγιστικές, αφού για τα πρώτα 100 χλμ. από στάση χρειάζονται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα ενώ η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 333 χλμ./ώρα. Σημειώστε, πως η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ για πρώτη φορά διαθέτει η Bentley εφοδιάζει μοντέλο της και με τετραδιεύθυνση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...